Regionaal Coördinatiepunt (RCP): sneller de juiste plaats voor de patiënt

Vrijdag 25 augustus 2023

Op 1 september 2023 start het Regionaal Coördinatiepunt (RCP). Dit RCP is 24 uur per dag en zeven dagen in de week bereikbaar voor aanmeldingen voor kortdurende zorg. Zes zorgorganisaties bieden zo samen één loket voor ziekenhuizen en huisartsen. De medewerkers adviseren de verwijzers over welk type bed bij welke organisatie het best passend én beschikbaar is. Er kan op deze manier sneller geplaatst worden.

Samenwerking

Het RCP is een samenwerking van zorgorganisaties BrabantZorg, Sint Jozefoord, Laverhof, Van Neynsel, Vivent en Zorggroep Elde Maasduinen. Het is bedoeld voor kortdurende zorg (geriatrische revalidatie, Eerstelijns Verblijf en Crisis) van de zes organisaties.

Voordelen

Verwijzers hebben één aanspreekpunt voor hun aanmelding. Het RCP heeft inzicht in alle beschikbare bedden. De triage vindt bovendien centraal plaats in het RCP. Daardoor is er een goed overzicht in de mogelijkheden en kan de patiënt snel op de juiste plek geplaatst worden.

Meer informatie

www.iedereenzorgt.nl/rcp
085 – 401 54 45

Iedereen Zorgt
Het RCP is één van de initiatieven die voortkomt uit Iedereen zorgt. Een samenwerking tussen alle zorgorganisaties in de ouderenzorg in de regio Noord-Oost Brabant. Zij werken samen aan toekomstbestendige ouderenzorg. Aanleiding hiervoor zijn de uitdagingen in de ouderenzorg door de stijgende zorgvraag door vergrijzing en een groeiend tekort aan personeel en middelen.

Volg ons op