fbpx

Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Samenwerking met P5COM voor duurzaam betere thuiszorg

Vrijdag 14 juni 2019

Om zeker te zijn van een goede bedrijfsvoering startte Vivent onlangs een samenwerking met P5COM. Zij ondersteunen Vivent om een duurzaam gezonde zorgorganisatie te zijn en te blijven. Doordat we te maken hebben met krappe budgetten is het van belang op een heel aantal niveaus te sturen. In de praktijk zien we dat vijf interventieniveaus het belangrijkste zijn:

 1. Leiderschap in nabijheid
  Zelforganisatie blijkt in de praktijk lastig voor veel team en het lukt teams vaak niet om hun eigen ondersteuning te regelen. De teams krijgen nu dan ook weer de aandacht en ondersteuning die ze nodig hebben. Zo kunnen de teams zich focussen op hun belangrijkste taken.
 2. Ondersteuning centraler regelen
  Wanneer budgetten niet toereikend zijn wordt overhead vaak als eerste opgeofferd. Hierdoor zien we nu dat teams echt té vol zitten. Voornamelijk administratieve taken zijn bij de teams weggehaald. Hiervoor zijn soms extra mensen aangenomen, we doen namelijk alles voor kwalitatief goede zorg.
 3. Data waar je wat mee kunt
  Vaak worden mensen belast met informatie die niet relevant voor hen is. Daarom zetten we in op stuurinformatie. We maken dashboads op maat waardoor we informatie op het juiste detailniveau en in de juiste hoeveelheid aanbieden.
 4. Teamsamenstelling
  Bij de teamsamenstelling letten we op drie belangrijke dingen: aantal cliënten per team, aantal fte’s en de rollen van verschillende functieniveaus. Door de juiste mix hierin te vinden zijn we van 37 naar 26 teams gegaan. Zo ontstaat er minder werkdruk, zijn teamleden daadkrachtiger en minder kwetsbaar.
 5. Logistiek buiten de gebaande paden
  Zorgprofessionals zijn schaars waardoor thuiszorgteams vaak nee moeten verkopen. Hierdoor zijn we gaan kijken naar andere oplossingen. Wanneer de logistiek bijvoorbeeld wordt verbeterd kan er efficiënter gewerkt worden waardoor en meer tijd ontstaat voor goede zorg.

Benieuwd naar het hele artikel? Je vindt het in Skipr.

Volg ons op