Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

STOP Pressure Ulcer Day

Donderdag 21 november 2019

Vandaag is het wereldwijde STOP Pressure Ulcer Day, ofwel Stop Decubitus Dag, en daar besteedt Vivent graag aandacht aan.

Decubitus (doorligwonden) komt namelijk steeds vaker voor in Nederland. Mensen worden steeds ouder, wonen langer thuis en hebben vaak een slechtere conditie als zij in het verpleeghuis komen wonen.  We willen decubitus, en het voorkomen daarvan, nog beter onder de aandacht brengen in onze organisatie. Zorgcollega’s ontvangen daarom op 21 november informatie, het decubitusprotocol en een persoonlijk aandenken. 
 
Preventie van decubitus vraagt bij al onze cliënten en bewoners om een multi-disciplinaire aanpak. Vivent heeft gespecialiseerd verpleegkundigen op het gebied van wondzorg, die ook de preventie van decubitus hoge prioriteit geven. Elk team van Vivent kan bovendien altijd een beroep doen op een aandachtsvelder wondzorg.
Zo werken we samen aan preventie van decubitus. 

Volg ons op