Vivent opent regionaal testcentrum COVID-19 voor zorgpersoneel

Dinsdag 14 april 2020

Vivent opent op woensdag 15 april een regionaal testcentrum COVID-19 in het complex van voetbalvereniging OJC in Rosmalen. Het testcentrum is een initiatief van het samenwerkingsverband van de Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT) in Noordoost Brabant. Medewerkers van de betrokken zorgorganisaties, die volgens de RIVM-richtlijnen in aanmerking komen, kunnen zich hier laten testen op het coronavirus.

Testcapaciteit

Het kabinet heeft aangekondigd dat het testen op COVID-19 van zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis mogelijk moet worden gemaakt. De GGD is in onze regio niet toegerust op de grote aantallen medewerkers die vanuit zorgorganisaties in aanmerking komen voor een test. Vivent heeft daarom vanuit het samenwerkingsverband van de VVT-organisaties in Noordoost Brabant het initiatief genomen om een regionaal testcentrum in te richten. Medewerkers van Vivent, Annenborch, Brabantzorg, Jozefoord, Laverhof, Vughterstede en Zorggroep Elde Maasduinen kunnen zich hier laten testen op het coronavirus. In het testcentrum, op het terrein van voetbalvereniging OJC aan de Laaghemaal in Rosmalen, is dagelijks capaciteit voor het testen van 100 medewerkers.

Samenwerking

Peter Hoppener, bestuurder Vivent: “Omdat we met meerdere zorgorganisaties samenwerken, kunnen we een testcentrum van dit formaat inrichten. Ik ben blij dat we op deze manier duidelijkheid kunnen verschaffen aan onze medewerkers en verspreiding onder collega’s en cliënten kunnen voorkomen.”

Testen

Het testcentrum volgt de richtlijnen van het RIVM om te bepalen welke medewerkers in aanmerking komen voor een test. Het gaat daarbij altijd om mensen met klachten. De aanmelding moet altijd door een arts worden goedgekeurd. Medewerkers kunnen alleen op afspraak terecht en kunnen zich melden bij hun manager als zij zich willen laten testen.

Looproute

Er kunnen steeds twee medewerkers tegelijkertijd worden getest. Zij volgen een specifieke looproute door het gebouw heen, zodat veiligheid en zorgvuldigheid gewaarborgd zijn. De tests worden uitgevoerd door gekwalificeerde medewerkers van Vivent en andere organisaties. Uiteraard wordt aan alle voorwaarden en voorzorgsmaatregelen voldaan. Voor analyse maakt Vivent gebruik van het bedrijf Star-shl.

In het nieuws

Berichtgeving over het testcentrum is opgepakt door verschillende media. Zo is er een artikel geplaatst door het Brabants Dagblad en was het testcentrum van Vivent op tv te zien bij DTVnieuws (vanaf 13:40) en Nieuwsuur (vanaf 13:18).

Volg ons op