Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Vivent verwelkomt 18 lefgozers: zij-instromers in de zorg

Woensdag 29 januari 2020

Op 27 januari startten bij zorgorganisatie Vivent 18 nieuwe lefgozers. Deze zij-instromers halen in anderhalf jaar tijd twee diploma’s in de zorg, met baangarantie vanuit Vivent. Het regionale samenwerkingsproject om nieuwe mensen te werven voor de zorg werpt dus haar vruchten af. In april start er weer een nieuwe groep bij Vivent.

De 18 nieuwe lefgozers hebben allemaal een andere achtergrond en geen ervaring met werken in de zorg. Gemeenschappelijk hebben ze dat ze minimaal een MBO diploma hebben en drie jaar werkervaring op MBO-niveau. Maar vooral dat zij razend enthousiast zijn om te gaan werken in de zorg. “Als je graag mensen helpt, dan maakt het niet uit of je ze helpt met het vinden van het juiste schroefje of dat je voor ze zorgt. Er écht voor iemand kunnen zijn, dát vind ik belangrijk.”

Oriënteren

De afgelopen periode hebben de lefgozers deelgenomen aan inspiratiebijeenkomsten, meeloopdagen, oriëntatiebanen (drie maanden meelopen in de zorg) en gesprekken gevoerd met toekomstige collega’s. Op basis van al deze ervaringen hebben zij bewust de keuze gemaakt om aan de slag te gaan bij Vivent.

Samenwerking

Lefgozer (m/v) is een samenwerking van zorgorganisaties uit Noordoost Brabant. Het Lefgozer werk-leertraject richt zich specifiek op zij-instromers. Lefgozers halen in anderhalf jaar tijd twee diploma’s: verzorgende-IG en Maatschappelijke zorg (mbo-3). Zij zijn vervolgens gegarandeerd van een baan met een marktconform salaris.

Volg ons op