Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliƫnten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Vrijwilligster Vivent Berlerode loopt triatlon voor De Alzheimer Stichting

Vrijdag 24 januari 2020

Wij willen jullie voorstellen aan Danny van Zoggel en Monica Meesters. Zij gaan zich inzetten voor een goed doel: De Alzheimer Stichting.

Monica is vrijwilligster op Vivent Berlerode en voelt zich erg betrokken met onze dementerende ouderen. Wij zijn erg enthousiast over het initiatief dat ze geld willen inzamelen voor de Alzheimer Stichting. Samen met een team gaan ze deelnemen aan de triatlon op 21 juni in Rosmalen. Danny van Zoggel maakt ook deel uit van het team. Hij sponsort de advertentie in de BAMI. Danny is mede eigenaar van Van der Doelen verzekeringen en hypotheken in Berlicum. Wij gaan hen vanuit team Welzijn aanmoedigen op 21 juni met een aantal bewoners van de woningen van locatie Vivent Berlerode.

Wat zou het fijn zijn als deze ziekte steeds minder mensen zouden treffen of wanneer deze ziekte geconstateerd is, dit fors af te kunnen remmen. Voor onderzoek hiernaar is veel geld nodig. Wij bedanken dit team vanuit Vivent Berlerode voor hun belangeloze inzet en wensen hen super veel succes en plezier!

Wat zou ik graag nog steeds iedere donderdag naar het bejaardenhuis gaan, maar dan in een wereld zonder dementie

Jezelf uitdagen en doelen stellen, dat is een van mijn levensmotto’s”, vertelt Monica. “Voelen dat je leeft! Daarom sta ik 21 juni 2020 aan de start van de triatlon in Rosmalen. Van dichtbij heb ik meegemaakt dat dementie een verschrikkelijke ziekte is en dat leven, lachen en genieten dan ineens niet meer zo vanzelfsprekend lijkt. Je word geleefd. Mijn opa en oma stonden beide midden in het leven en door de dementie werd dit ineens heel anders. Ze zouden het allebei zo niet gewild hebben! Iedere donderdag doe ik vrijwilligerswerk in huiskamer 10D op Berlerode. Super dankbaar! Maar tegelijkertijd ook super verdrietig. Bewoners die weten dat ze in de war zijn, dat ze achteruit gaan, er geen grip meer op hebben en het uiteindelijk allemaal helemaal niet meer weten. Wat zou ik graag nog steeds iedere donderdag naar het bejaardenhuis gaan, maar dan in een wereld zonder dementie. Om nog steeds gezellig een potje te kaarten, een taart te bakken of gewoon gezellig te kletsen. Help jij mij met een kleine bijdrage om de wereld net een stukje mooier te maken? Dat niet meer 1 op de 5 mensen met dementie te maken krijgt? En dat we allemaal kunnen leven, lachen en genieten? Mijn dank en die van vele met mij is groot!”

“Het zou super zijn als jullie komen kijken! Het is zondag 21 juni in Rosmalen. We zijn in totaal met een team van 10 personen. 3 mannen die een kwart triatlon in estafette gaan doen. 5 meiden die een achtste triatlon gaan doen en 2 meiden (waaronder ik) die een kwart triatlon gaan doen waarbij er 1km wordt gezwommen, 40km wordt gefietst en 10km wordt hardgelopen. Ik hoop dat het een succes gaat worden!​”

Helpt u hen ook?
Wilt u Monica en Danny helpen om geld in te zamelen voor De Alzheimer Sticting? Ga dan naar hun inzamelingspagina.

Volg ons op