“Dankbaar en gevarieerd werk”

Carla Kremers (58) uit Hintham werkt al bijna 8 jaar als vrijwilliger bij Vivent Dagbesteding ‘Bij Elkaar’ in Rosmalen. Omdat ze tijd over had zocht Carla een zinvolle tijdbesteding. “Na een ochtendje proefdraaien, was het duidelijk; dit werd mijn vrijwilligerswerk.”

Iedere dinsdag- en woensdagmiddag is Carla aanwezig en draagt ze bij om het zo leuk mogelijk te maken voor de mensen. Bijvoorbeeld door een wandelingetje te maken of samen te knutselen. Maar denk ook aan een spelletje doen zoals sjoelen, (kaart) bingo, een vragenspel of jeu de boules. “Als een cliënt dan bij vertrek zegt dat ze een leuke dag heeft gehad, is dat de ‘kers op de taart’!”.
Carla ervaart het vrijwilligerswerk als bijzonder: “Wat het bijzonder maakt is dat je zoveel verschillende mensen mag ontmoeten. Mensen met verschillende achtergronden, verschillende karakters, verschillende diagnoses. Op de dagbesteding komen ze allemaal samen.”

Dankbaar werk

Carla vindt het werk de moeite waard, om de volgende reden: “Voor jezelf, omdat het ontzettend dankbaar is én gevarieerd werk. En voor de cliënten, omdat ze met iedere extra vrijwilliger, meer aandacht krijgen. Verder hebben we op de dagbesteding een ontzettend leuk team om mee te werken.”

Goed te combineren

Het vrijwilligerswerk is heel goed te combineren met ander werk of bezigheden. Carla: “De dagbesteding is geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Je kunt zelf je voorkeursdagen en of -uren die je wilt werken opgeven. Een aanwezigheid van 2 uurtjes kan al het verschil maken.”

Ook vrijwilliger worden?

Vindt u het leuk om met mensen om te gaan, kom dan eens kennismaken met ons. Vivent Dagbesteding ‘Bij Elkaar’ in Rosmalen zoekt nog vrijwilligers. Heeft u een uurtje per week over voor een mooie glimlach? We horen graag van u! Neem contact via 06-31676613 of dagbestedingbijelkaarrosmalen@vivent.nl.