miMakkers bedankt!

Een aantal weken geleden verfden onze activiteitenbegeleiders samen met de bewoners de ramen van Vivent Hof van Hintham. Bewoner binnen, activiteitenbegeleiders buiten. Dicht bij elkaar werkten ze aan hetzelfde ‘schilderij’ om elkaar te inspireren. De bewoners hadden er ontzettend van genoten, maar de activiteitenbegeleiders misschien nog wel méér. Helaas moest de verf er ook weer een keer af, dus zijn onze ‘Cleaning clowns’ aan de slag gegaan!

Cleaning clowns

Met een zwabber, tandenborstel, verfroller en heel veel schuim- én natuurlijk goede aanwijzingen van de bewoners werd alles weer prachtig schoon. De verf aan de binnenkant van de ramen ging er wat moeilijker af… Gelukkig begreep Fokko, arts bij Vivent Hof van Hintham, de gebaren van de bewoners en het gestuntel van de miMakkers.

“Zal ik helpen?”, vroeg hij. Waarop de miMakkers verbaasd en dankbaar de emmer sop aan hem gaven. Onder nauwkeurige supervisie van één van de bewoners maakte hij het raam aan de binnenkant keurig schoon.

Dankbaar

Wat zijn wij als miMakker blij met deze hulp! Niet alleen vanwege het schone raam, maar door het zien van dit prachtige gebaar om aan te sluiten bij de beleving van de bewoner en daar de tijd voor te nemen.  Een waardevol moment van contact en elkaar begrijpen. Dit zijn toch de momenten die de bewoners – ondanks hun dementie – bijblijven en ervoor zorgen dat ze aan het eind van de dag kunnen zeggen: “Vandaag was een fijne dag!”.