Woonzorgcentra van Vivent

Wonen met zorg in een woonzorgcentrum van Vivent

Vivent heeft vijf woonzorgcentra in de regio ‘s-Hertogenbosch:

In de meeste woonzorgcentra bieden we thuiszorg in de appartementen (het vroegere verzorgingshuis) en verpleeghuiszorg in de kleinschalige woningen. Mensen die nog thuis wonen en op zoek zijn naar een zinvolle daginvulling, kunnen in onze zorgcentra terecht voor Vivent Dagbesteding. We vinden het belangrijk dat uw woonomgeving zoveel mogelijk voelt als thuis. In elk woonzorgcentrum staat bovendien ontmoeting centraal. Zo kunt u, ondanks uw ziekte, blijven deelnemen aan de maatschappij en het beste uit uw dag halen.

Vivent De Hooghe Clock

Een zorgcentrum en zorg die bij u passen

Onze woonzorgcentra hebben allemaal een eigen karakter dat past bij de bewoners en de omgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zorgcentrum in de natuur of juist in een drukke wijk. Er zijn volop voorzieningen, faciliteiten en activiteiten voor u beschikbaar. Denkt u bijvoorbeeld aan een restaurant, beweegtuin, muziekclubs of creatieve activiteiten.

Wij werken in onze woningen met een persoonsgerichte benadering. We noemen dat ook wel belevingsgerichte zorg. Onze zorgprofessionals nemen de tijd om u en uw familie te leren kennen, begeleiden u bij de verhuizing naar ons woonzorgcentrum en passen de zorg aan op uw interesses en behoeften. Ook de inrichting van de woningen en de gezamenlijke ruimtes is aangepast op onze bewoners.

Vivent Hof van Hintham

Zorg in een woonzorgcentrum dat voelt zoals thuis

In de kleinschalige woningen van woonzorgcentra Vivent De Hooghe ClockVivent BerlerodeVivent Hof van Hintham en Vivent Donkenhof wonen mensen met een vorm van dementie. Samen met zorgprofessionals, familie en vrijwilligers voert u in uw woning in het woonzorgcentrum een gezamenlijk huishouden. We vinden het belangrijk dat het voor iedereen zoveel mogelijk voelt als thuis. Daarom bepaalt u met elkaar hoe u de dag indeelt en houdt u samen rekening met het herkenbare ritme van vroeger.

In woonzorgcentrum Vivent Mariaoord bieden we specialistische zorg en behandeling aan mensen die moeten revalideren, aan jonge mensen met dementie, mensen met niet aangeboren hersenletsel en mensen met complexe lichamelijke aandoeningen. We houden in ons woonzorgcentrum rekening met uw dagritme en interesses.

Vivent Donkenhof

Behandelaars in het woonzorgcentrum van Vivent

Onze zorgprofessionals zijn geschoold in uw ziektebeeld en weten hoe zij u op de beste manier kunnen verzorgen, begeleiden en behandelen. Bij de zorg houden zij rekening met hoe u zich op dat moment voelt, hoe u door uw ziekte reageert op uw omgeving en vooral ook met wie u bent en wat bij u past.

In elk woonzorgcentrum is een team van behandelaars aanwezig: specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten en een geestelijk verzorger. In onze woonzorgcentra zijn therapieruimtes beschikbaar waarin u onder begeleiding kunt oefenen. Daarnaast voorzien we in extra diensten zoals een kapper of pedicure.

Vivent Mariaoord

Contact

U vindt de adresgegevens van onze woonzorgcentra op onze contactpagina

Download de folder

Voor meer informatie kunt u ook de folders downloaden:

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent?

Download folder

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact op

Informatie over wachtlijsten

Hoe werkt het als u op een wachtlijst staat?

Download folder

Nieuws

1e Longfibrose Café van Nederland viert juni 2-jarig bestaan

Met trots kondigen we aan dat het Longfibrose Café in juni alweer twee jaar lang een veilige haven biedt voor degenen die getroffen zijn door…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op