20 februari 2024Gepubliceerd door: Vivent

1e Longfibrose Café van Nederland viert juni 2-jarig bestaan

Met trots kondigen we aan dat het Longfibrose Café in juni alweer twee jaar lang een veilige haven biedt voor degenen die getroffen zijn door deze aandoening. Bij longfibrose vormt zich littekenweefsel (fibrose) in de longen. Hierdoor kunnen de longen minder goed of onvoldoende zuurstof opnemen.

Viermaal per jaar wordt in het gebouw van Farent in ’s-Hertogenbosch een bijeenkomst georganiseerd voor de patiënten zelf, maar ook hun partners en familieleden zijn van harte welkom.

Op 31 januari mochten we een recordopkomst verwelkomen. Tijdens deze bijeenkomst was gastspreker longarts Niels van der Sloot van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) aan het woord. Het was een groot succes en daarom hebben we vanaf nu de mogelijkheid om online deel te nemen, voor degenen die niet fysiek aanwezig kunnen zijn. Hoewel we met spijt moeten melden dat we niet kunnen ingaan op aanmeldingen van buiten de regio, blijven we ons inzetten om onze lokale gemeenschap te ondersteunen.

Wij zijn ontzettend dankbaar voor de mooie samenwerking tussen Farent, het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Vivent. Door onze expertise te bundelen, kunnen we maatwerk bieden aan iedere patiënt die onze hulp nodig heeft. Samen zorgen we ervoor dat mensen met longfibrose de aandacht en zorg krijgt die ze verdienen.

Lucyl Verhoeven, Astrid van der Enden (verpleegkundig specialisten JBZ longziekten), Akkie de Rouw (coördinator mantelzorg Farent) en Odette Koekenberg (gespecialiseerd longverpleegkundige Vivent) zijn de initiatiefnemers en uitvoerders van het Longfibrose Café (foto).