24 juni 2024Gepubliceerd door: rubenmeulman

Feestelijke heropening Vlindertuin Philodila Mariaoord

Op vrijdagmiddag 21 juni is de Vlindertuin Philodila, bij Woonzorgcentrum Vivent Mariaoord in Rosmalen, op feestelijke wijze heropend. De grootste verandering: er is een vlindertuinkas geplaatst die de warmte vasthoudt. Hierdoor zijn er altijd vlinders en kunnen bezoekers het hele jaar de vlindertuin bezoeken. De vlindertuin is ook een stuk groter geworden.

Zeven jaar geleden kwam Phil Duijzer als activiteitenbegeleidster op het idee om een vlindertuin aan te leggen bij Woonzorgcentrum Vivent Mariaoord in Rosmalen. De tuin is op 5 september 2017 officieel geopend door Ronald, een bewoner van afdeling Sprokkelbosch en ook wel de ‘directeur van de vlindertuin’ genoemd. Nu vliegen er talloze tropische vlinders rond. Ook vandaag mocht hij de heropening voor zijn rekening nemen. Een bijzonder moment.

De locatie Mariaoord en de vlindertuin zijn sinds de oprichting onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Afgelopen jaren is de vlindertuin Philodila behalve voor bewoners en andere bezoekers uitgegroeid tot een begrip op sociaal, maatschappelijk en educatief gebied in de regio. Dat wil zeggen dat scholen uit de buurt, bewoners van andere zorginstellingen, de wensambulance en buurtbewoners de tuin graag (gratis) komen bezoeken.

Vrijwilligers hebben de tuin verzorgd. Ben geeft al deze jaren al drie keer per week de planten water. Ronald houdt al jaren als ‘directeur’ de boel in de gaten. Bezoekers van de dagbesteding komen geregeld helpen in de vlindertuin. Voor bewoners en bezoekers is deze vlindertuin heel waardevol.

Meer informatie: https://vlindertuinphilodila.nl/