Oncologische zorg

Wanneer u met kanker wordt geconfronteerd, staat uw wereld op z’n kop. De ziekte en de behandeling daarvan hebben niet alleen een enorme impact op het lichaam, maar zijn voor veel mensen ook emotioneel en sociaal zeer ingrijpend. Ondersteuning van een oncologieverpleegkundige kan u helpen.

 

Bij Vivent bieden we thuis de begeleiding en zorg die u nodig heeft, zodat u de zorg en begeleiding krijgt die u thuis het meest nodig heeft.

Onze verpleegkundigen oncologie en palliatieve zorg helpen patiënten met kanker thuis. Ze bieden medische zorg en persoonlijke aandacht, bevorderen comfort en letten op de kwaliteit van leven. Door continuïteit te bieden in een vertrouwde omgeving, ondersteunen ze het welzijn en herstel van patiënten buiten het ziekenhuis.

Bij Vivent werken experts in de oncologische zorg, die naast hun opleiding ook een gespecialiseerde opleiding in de oncologische zorg hebben gevolgd.

Onze verpleegkundigen volgen regelmatig trainingen en bijeenkomsten. Zo bent u er verzekerd van dat u altijd de zorg krijgt die nodig is.

Is er zorg voor naasten? 

Onze verpleegkundigen bieden ook ondersteuning en begeleiding aan naasten, jong en oud. Ze zorgen voor emotionele steun en praktische hulp. Met hun betrokkenheid en kennis helpen ze de druk op mantelzorgers te verlichten en zorgen ze voor een stabiele, zorgzame omgeving te midden van de veranderingen die kanker in iemands leven brengt. Ze werken nauw samen met artsen, verpleegkundig specialisten en andere informele zorgverleners, zoals het Vicki Brownhuis en sociaal werk via Farent.

wijkverpleging

Hoe lang duurt oncologische zorg?

De zorg die wij bieden verschilt per persoon, diagnose en behandeling. Soms duurt het dagen of weken, maar het kan ook een jaar of langer zijn. Onze gespecialiseerde verpleegkundigen in oncologie en palliatieve zorg ondersteunen u en uw naasten vanaf de diagnose en bieden continuïteit gedurende de hele behandeling.

Hoe en waar schakelt u oncologische zorg in?

Wanneer u oncologische zorg thuis nodig heeft, wordt dit vaak door de behandeld arts of verpleegkundig specialist met u besproken. Hiervoor wordt een continuïteitshuisbezoek aangevraagd. Het is ook mogelijk om zelf contact op te nemen met de gespecialiseerd verpleegkundige oncologie en palliatieve zorg.

Wie betaalt deze zorg?

De zorg wordt vergoed door uw zorgverzekeraar. De vergoeding valt onder de basisverzekering, u hoeft geen eigen bijdrage te betalen.

Bestanden

Wilt u meer informatie over Vivent thuiszorg? Download folder