Nieuws

Vivent Fysiofit op eerste Vughtse Uitmarkt

Op 28 februari a.s. vindt de eerste Vughtse Uitmarkt plaats. Deze markt biedt een nieuw, kleurrijk podium waar Vughtse organisaties zich kunnen presenteren. Uiteraard is Vivent ook van de partij. Maak kennis met de dagbesteding Vivent Fysiofit. De markt is van 20.00 tot 22.00 uur in Rozenoord, Elisabethstraat 1B in Vught. U bent van harte welkom!

‘Beter thuis’ in de regio Den Bosch

“We zien ’s avonds steeds meer kwetsbare ouderen op de Spoedeisende Hulp (SEH) en Huisartsenpost,” vertelt SEH-arts van het Jeroen Bosch Ziekenhuis Claudia Vernooij.  Dit is een landelijke trend. “Deze mensen kunnen niet altijd terug naar huis zonder extra zorg thuis. Omdat het buiten kantooruren lastig was om thuiszorg te organiseren, verbleven sommige patiënten een of meer nachten in het ziekenhuis als tussenoplossing. Dit blijkt voor de patiënt niet altijd het beste te zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat deze patiënten beter thuis herstellen."

Langer Thuis magazine

Naast het bestaande Vivent huis-aan-huismagazine verscheen eind vorig jaar voor de eerste keer het Langer Thuis magazine. Dit is een informatiegids vanuit Vivent gericht op langer thuis wonen. Het is een jaarlijks bewaarexemplaar met veel praktische informatie, normaal gesproken exclusief voor leden, maar ter introductie nu ook aan cliënten aangeboden. Bekijk hier het magazine. 

Café Brein

De volgende bijeenkomst in Café Brein is op 15 maart aanstaande. Het thema van deze bijeenkomst is ergotherapie. Café Brein is een trefpunt voor mantelzorgers (partners, familieleden en vrienden) en getroffenen van Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Voor de data van 2018 kijk hier.

Nieuwe collega's bij Vivent

Gisteren mochten we enorm veel leren van onze nieuwe collega's bij Vivent. Werkplezier, aandacht, eigenaarschap en gastvrijheid zijn onze kernwaarden. Deze bijeenkomst leuk je weer te zien is daar een onderdeel van. We vragen om Vivent eens te tekenen, doen een quiz en heten ze natuurlijk welkom met een Bossche Bol. Zij zijn nu 1 of 2 maanden in dienst en konden de bestuurder Carla Lasonder heel goed vertellen hoe we nog beter voor onze medewerkers kunnen zorgen!

Nieuwe website Expertisenetwerk Ernstig NAH na coma

Vivent is één van de expertisepartners in het Expertisenetwerk Ernstig Niet Aangeboren Hersenletsel na coma (eennacoma). De nieuwe website van eennacoma is nu online. 

Team Den Bosch Zuid verhuisd naar gezondheidscentrum Zuiderhoed

Thuiszorgteam Den Bosch Zuid is verhuisd. Vanaf 1 februari 2018 hebben zij hun Vivent Contactpunt in Gezondheidscentrum Zuiderhoed.

De beleving van dementie

Als bij iemand de diagnose dementie wordt gesteld, roept dit allerlei gevoelens op zoals onzekerheid, verdriet, onmacht en angst voor de toekomst. Waar loopt iemand tegenaan als de geheugenproblemen toenemen? Hoe is het om minder regie te hebben op je leven? Wat helpt je om hiermee om te gaan? Hoe is het om aan de mensen om je heen te vertellen dat je dementie hebt? Welke reacties krijg je? Hoe ervaar je het om afhankelijker te worden van anderen en hulp te krijgen bij zaken die je vroeger zelf deed? Wat draagt bij aan de kwaliteit van leven met dementie?

Eric de Haas en Minousch van Mourik op lokale tv over revalidatie

Op zaterdag 20 januari jl. waren Eric de Haas en Minousch van Mourik te gast bij de Heusdense Televisie en Radio. Als manager en coördinerend verpleegkundige waren zij uitgenodigd om te komen praten over de onlangs geopende extra afdeling geriatrische revalidatie, Heeseind 4 op Vivent Mariaoord in Rosmalen.  Met ingang van dit jaar kunnen nieuwe revalidatie- en eerstelijnsverblijfcliënten voortaan ook op de nieuwe afdeling terecht. Bekijk hier het gesprek.