Nieuws

Lintje voor Vivent vrijwilliger Gerard van den Oever

Gerard van den Oever, vrijwilliger bij Vivent Mariaoord, ontving vandaag een lintje voor zijn vrijwilligerswerk bij verschillende clubs en organisaties, waaronder Vivent.

Extramurale cliëntenraad zoekt leden!

Wist u dat cliënten van Vivent vertegenwoordigd worden door een cliëntenraad? Binnen Vivent zijn er meerdere cliëntenraden: één voor ieder woonzorgcentrum, één voor de thuiszorg (extramuraal) en een centrale cliëntenraad. De leden zijn vaak zelf cliënt van Vivent, of hebben affiniteit met de sector. De extramurale cliëntenraad behartigt de belangen van thuiszorgcliënten. Zij zijn op zoek naar nieuwe leden. Iets voor u?

De Week van de Vrijwilligersacademie073

Van 9 t/m 13 april is het de Week van de Vrijwilligersacademie073! Als vrijwilliger uit de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Vught kun je gratis meedoen aan maximaal vier van de ruim 60 workshops. Nieuw dit jaar zijn de vijf ontmoetingsmomenten. Het programma biedt een mooie mix van workshops op het gebied van ontmoeting, ontdekking, ontspanning en ontwikkeling. Kijk voor meer informatie op de website: https://vrijwilligersacademie073.nl/ 

Voorjaarseditie Vivent magazine

De voorjaarseditie van het Vivent magazine is verschenen! Dit keer is het thema aandacht. In de eerste plaats gaat het natuurlijk om aandacht voor de cliënten. Maar ook voor de medewerkers is aandacht belangrijk. Het magazine is in het hele werkgebied van Vivent verspreid. Heeft u het magazine niet ontvangen? Klik dan hier om het in te zien. 

Jeugdjournaal op bezoek bij Vivent

Afgelopen 31 maart was het Jeugdjournaal op bezoek bij Vivent Mariaoord! De oma van de elfjarige Alec verblijft met een gebroken been op de revalidatieafdeling. Er zit Alec alleen iets dwars. Hij vindt de kamers van de afdeling namelijk saai. Samen met de verslaggever vraagt hij waarom de kamers zo saai zijn en wat ze kunnen doen om het leuker te maken. U kunt het hele fragment hier terugkijken: https://bit.ly/2pZ1ZZi

Alzheimer Café 9 april

Omgaan met een partner met dementie is soms een hele opgave. De persoon met dementie is moeilijker te begrijpen. Hierdoor kunnen er misverstanden, irritaties en opstandig gedrag ontstaan. De mantelzorger kan daardoor het gevoel hebben dat hij tekortschiet. Video-interventie-ouderenzorg (VIO) kan hierbij een uitkomst bieden.

Vivent gecertificeerd volgens internationale kwaliteitsnorm

Onlangs behaalde Vivent het EN 15224 certificaat (ISO 9001 voor de zorg). Dit ISO-certificaat voor zorg- en welzijnsorganisaties is gebaseerd op de kwaliteitsmanagement norm ISO 9001. Daarnaast is de EN 15224 is een internationaal erkende norm. Belangrijke thema’s hierin zijn risicomanagement, cliëntveiligheid en continue verbetering van de zorgverlening. Het certificaat bevestigt dat Vivent verantwoorde zorg levert en voortdurend werkt aan het verbeteren van haar organisatie. Na grondige vergelijking van de diverse normen heeft Vivent in 2017 voor certificering de transitie gemaakt van HKZ naar ISO 15224. Vivent hanteert de Normen Verantwoorde Zorg en de Kwaliteitskenmerken van ISO Healthcare. Het certificaat is terug te vinden op de website van Vivent.