Nieuws

Een goede invulling van de dag bij dementie

Op maandag 10 juli a.s. wordt in Vivent De Hooghe Clock te ’s-Hertogenbosch weer een avond van Alzheimer Café ’s-Hertogenbosch & Vught georganiseerd. Het onderwerp op deze avond is het belang van een goede dagbesteding voor mensen met dementie. Door verlies van initiatief en interesse wordt het steeds moeilijker om de dagen zinvol te vullen. Hoe doe je dat en wie helpt daarbij?

Vivent doet mee aan record vogels vouwen

Om het vijfjarig jubileum van BigBird Media te vieren, gaat dit reclamebureau in Berlicum, samen met de inwoners van de gemeente Sint-Michielgestel, de uitdaging aan: het verbreken van een wereldrecord. Welk record? Dat van de langste schakel van origami figuren. Het huidige record staat op 5.510 gevouwen origami vogels en werd op 20 mei 2017 gevestigd in Japan. De Dagbesteding van Vivent op Litserborg draagt haar steentje bij aan de nieuwe recordpoging. Daar wordt deze maand al druk gevouwen! Litserborg staat middenin Den Dungen en maakt graag onderdeel uit van deze activiteit binnen de gemeente. Verbinding zoeken en samen dingen ondernemen zijn dingen die Vivent een warm hart toedraagt. Als alle inwoners in de gemeente Sint-Michielsgestel de krachten bundelen, kan het huidige record met gemak verbroken worden. Bigbird Media streeft naar minimaal 6.000 gevouwen vogels. Op zaterdag 8 juli a.s. van 16.00 tot 17.00 uur wordt de officiele uitslag bekendgemaakt in Bomentuin D'n Hooijdonk (Hooidonk1 in Den Dungen). Vanaf 14.00 uur kunnen gevouwen vogels nog ingeleverd worden. Iedereen is van harte welkom op deze bijzondere middag!  

‘Meer persoonlijke aandacht en eigen regie voor de ouderen’

Binnen de zorg wordt er naar oplossingen gezocht om meer zorg op maat aan te kunnen bieden. Zo ook door ondernemerskoppel Marianne en Laurens die vanuit Vivent Het Andere Wonen een appartementencomplex runnen waar dementerende ouderen wonen en persoonlijke zorg ontvangen. In Samen Sterk lopen wij een dag met hen mee.

Zaterdag 24 juni om 16.30 uur te zien in Samen Sterk bij SBS6

 

 

Open dag tuinderij De Es

In de tuinkamer van Tuin de Es in Haaren staat een hapje en een drankje klaar tijdens de open dag op 24 juni van 11.00 tot 15.00 uur. We willen iedereen uit de omgeving graag kennis laten maken met deze mooie vorm van dagbesteding voor mensen met of zonder geheugenproblemen. Een plek waar men elkaar kan ontmoeten, passende activiteiten worden gevonden voor u en waar u professioneel begeleid wordt.

Thema-informatiebijeenkomst Langer thuis wonen met dementie

Vivent Hof van Hintham verzorgt thema-avond Langer thuis wonen met dementie. 

In de veranderende wereld van nu wonen mensen met dementie zo lang mogelijk thuis. Thuis in uw eigen veilige omgeving blijven wonen is natuurlijk ook het fijnste. Maar de omgeving moet daar ook aan wennen. 

Vivent is expert op het gebied van dementie. Deze wil zij graag delen.,Dit doen we met een thema-avond; Langer thuis wonen met dementie op donderdag 15 juni om 19.30 uur in de Ontmoeting bij Vivent Hof van Hintham, Vincent van Goghlaan 1 V, 5246 GA Hintham. De toegang is gratis, maar wel graag aanmelden via telefoonnummer 073 - 850 41 14 of per maildagbestedinghofvanhintham@vivent.nl

 

‘Meer regie in je eigen zorg bij Vivent Het Andere Wonen

De laatste jaren hebben er veel veranderingen plaatsgevonden in de zorg. Er wordt steeds meer vanuit protocollen gewerkt en minder vanuit gevoel. Terwijl ouderen met Alzheimer juist zorg op maat en meer eigen regie in hun zorg nodig hebben. Vivent Het Andere Wonen is van mening dat dit ook anders kan en ontwikkelde een woon- en zorgconcept dat hierbij past en waarbij persoonlijke zorg weer mogelijk is. Arno van den Berg vertelt in Samen Sterk waarom dit vernieuwde concept nodig was.

Zaterdag 17 juni om 16.30 uur te zien in Samen Sterk bij SBS6

 

College van B&W bezoekt belevingstuin Litserborg.

Burgemeester en wethouders hebben op 31 mei de belevingstuin van Litserborg in Den Dungen bezocht. Projectleider belevingstuin Ad de Ridder informeerde het college aangaande de nieuwe plannen voor de belevingstuin die dit jaar gerealiseerd gaan worden. 

Jaarverslag 2016

Er is veel gebeurd in 2016 met Vivent. Een nieuwe bestuurder, ontwikkelingen in de zorg, een nieuwe publiekscampagne, we blijven in beweging! Carla Lasonder licht dit jaar toe vanuit haar functie van bestuurder en vervolgens geven we een overzicht van de gebeurtenissen in 2016. Tot slot volgt een toelichting op belangrijke thema’s en kunt u het officiële Jaardocument 2016 inzien. Je vindt het jaarverslag hier. Veel leesplezier!  

Verandering bij de Thuiszorgwinkels

Per 1 juni 2017 eindigt de samenwerking tussen Welzorg en Vivent. Vanaf die datum vallen de thuiszorgwinkels volledig onder Welzorg en niet meer onder Vivent.

Vanaf 1 juni werkt Vivent samen met Medicura voor de uitleen, verhuur en verkoop van (medische) hulpmiddelen. Op 15 juli openen Vivent en Medicura een zorgwinkel in het Jeroen Bosch Ziekenhuis.