Nieuws

Carla Lasonder over mantelzorg in Klaverblad

Deze week gaf het Klaverblad in Vught een special uit over mantelzorg. Carla Lasonder, bestuurder van Vivent, schreef in een voorwoord over dit thema en benadrukt de waarde van de mantelzorg en dat Vivent niet alleen meedenkt met de cliënt, maar ook met de mantelzorger. Lees het artikel hier

Vrijwilliger begeleidt mensen in hun laatste uren

In het Brabants Dagblad van 9 juni jl. vertelt Sjan van Bergen over haar werk als vrijwillig begeleider van mensen in hun laatste levensfase. Na divers werk in de zorg beschouwt ze deze functie als een waardevol vervolg. Karin van Grinsven, directeur divisie Thuiszorg van Vivent, en lid van het bestuur van de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ), benadrukt dat het prettig is om korte lijnen te hebben met de VPTZ. Lees hier het artikel.  

‘Een lustoord in Brabants groen’ – visite bij Vivent Mariaoord

De Dames THe (spreek uit ‘Thee’) gaan sinds 2011 onverwacht op zorgvisite bij verpleeghuizen en woonzorgcentra door heel Nederland. De naam is afgeleid van de dames Tineke van den Klinkenberg en Hetti Willemse. Ze hebben met name aandacht voor de vraag of het huis in kwestie als ‘thuis’ voelt. Met als belangrijkste vraag: Zou dit een fijne woonplek zijn voor mijn eigen vader of moeder? Op basis van hun ervaringen met de zorgvisite schrijven ze stukken op hun website. Ze delen THe-kopjes uit met een maximum van vijf om hun waardering uit te drukken. Dit keer brachten zij een bezoekje aan Vivent Mariaoord. Deze locatie bleek goed voor vier theekopjes! Hun blogs zijn ook terug te vinden op de site van Waardigheid en Trots (daar volgt het stukje over Vivent Mariaoord nog).  
www.zorgvisite.nl/de-zorgvisites/mariaoord-rosmalen
www.waardigheidentrots.nl

Jaarverslag Vivent 2017

Het jaarverslag van Vivent over 2017 is gepubliceerd op deze website. Klik hier om het te lezen. Een overzicht van ontwikkelingen, activiteiten, achtergronden en cijfers van onze organisatie zijn hierin terug te vinden. Het is altijd weer op te roepen via de zoekterm ‘jaarverslag’ op onze homepage.

Opening vernieuwde tuin De Hooghe Clock

Deze week is de nieuwe tuin van Vivent De Hooghe Clock in 's-Hertogenbosch officieel geopend. Bewoners van de kleinschalig wonen woningen van Vivent De Hooghe Clock, kinderen van kinderdagverblijf Tijd4Kids en de bewoners van de appartementen in De Hooghe Clock kunnen direct volop genieten.

Collega Chantal ontvangt pluim

Chantal van Gerven van Vivent dagbesteding Bij Elkaar in Rosmalen heeft gisteren een pluim uitgereikt gekregen van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) vanwege haar uitstekende begeleiding van stagiaires van de opleiding Helpende van het KW1C.

Wat een mooie erkenning!

Jaarlijkse rommelmarkt Vivent Litserborg en opening Stichting Dungense Belevingstuin

Afgelopen zondag was de opening van de Dungense Belevingstuin bij Vivent Litserborg. Tijdens de opening was er ook de jaarlijkse rommelmarkt van de woningen van Vivent Litserborg.