Nieuws

Najaarseditie Vivent magazine is verschenen

De najaarseditie van Vivent magazine is verschenen! Vivent vernieuwt is het thema. Met innovaties op het gebied van zorg, maar ook wat betreft werken in de zorg. Het is huis-aan-huis verspreid in het hele werkgebied van Vivent. Klik hier om het in te zien.  

Vandaag ledendag bij Sociaal Cultureel Centrum de Vink in Schijndel

De leden van de Viventpas in de gemeente Schijndel waren voor vandaag uitgenodigd om een gezellig samenzijn te hebben bij Cultureel Centrum de Vink in Schijndel.

Er waren 90 leden, die genoten van een kopje koffie met gebak, leerden over technieken in de zorg thuis en onze regionale leveranciers ontmoet hebben waar ze korting krijgen met een Viventpas.

Voorleesochtend in de Kinderboekenweek

Omdat het vrijdag 6 oktober jl. Dag van de Ouderen was en tegelijkertijd Kinderboekenweek, heeft de bibliotheek van Sint Michielsgestel een voorleesochtend georganiseerd bij de dagbesteding van Vivent Berlerode. Ine van de Brandt, medewerker van deze bibliotheek, had speciaal voor deze dag de Jumbo benaderd om na het voorlezen een lekkere lunch voor onze deelnemers te verzorgen. Jumbo werkte hier graag aan mee. De deelnemers van de dagbesteding hebben volop genoten van dit mooie initiatief. Wij willen dan ook de bibliotheek  en de Jumbo hartelijk danken!

Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

In het kader van de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg organiseren Stichting Nabij (vrijwilligers in de laatste levensfase) en VPTZ ’s-Hertogenbosch e.o. (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) op vrijdag 13 oktober a.s. een lezing met de titel ‘Daar doe ik het voor!’ Deze wordt verzorgd door Prof. Dr. Anne Goossensen. Zij onderzoekt kwaliteit van zorg vanuit ethisch perspectief en zal ingaan op hoe belangrijk het is om er te zijn voor iemand op zijn sterfbed. Theo Verbruggen is vanuit zijn functie van ambassadeur van de VPTZ voorzitter van deze avond. 

Najaarsverkoop Welfare 28 oktober Litserborg 9.30 - 12.30 uur

Ouderen hebben graag iets om handen, zoals breien, haken of borduren. Vrouwen leerden de basisbeginselen daarvoor vroeger op de lagere school. Tegenwoordig is het helemaal hip. Truien ontwerpen en ze vervolgens door ouderen laten breien, waarna ze daarna in chique zaken voor de verkoop worden aangeboden. 

Dit idee lijkt nieuw maar is dat eigenlijk niet.  De Welfare van het Rode Kruis doet dit al jaren, in Den Dungen al 48 jaar, met dit verschil dat de ouderen gratis werken en de opbrengst van de verkoop naar de goede doelen van het Rode Kruis gaat. Die verkoop vindt ook niet in winkels plaats, maar plaatselijk in huizen zoals De Litserborg. De leden van het Welfare werken meestal niet in opdracht, maar maken wat ze zelf willen.

 

 

Vivent Thuiszorg scoort beter dan de rest van de sector

Vivent Thuiszorg scoort op Zorgkaart Nederland met gemiddeld een 8.5 op alle fronten beter dan de rest van de sector.

Vivent opent acht nieuwe studio’s voor tijdelijke, herstelgerichte zorg

De vraag naar tijdelijke en herstelgerichte zorg neemt toe. Mensen die na ontslag uit het ziekenhuis nog niet naar huis kunnen, hebben behoefte aan een tijdelijke woonzorgvorm, waarin zij kunnen werken aan hun herstel. Vivent speelt hierop in met een uitbreiding van de geriatrische revalidatieafdeling van Vivent Mariaoord in Rosmalen. Deze zomer wordt daar het aantal plaatsen voor herstelzorg uitgebreid.