Nieuws

Eric de Haas en Minousch van Mourik op lokale tv over revalidatie

Op zaterdag 20 januari jl. waren Eric de Haas en Minousch van Mourik te gast bij de Heusdense Televisie en Radio. Als manager en coördinerend verpleegkundige waren zij uitgenodigd om te komen praten over de onlangs geopende extra afdeling geriatrische revalidatie, Heeseind 4 op Vivent Mariaoord in Rosmalen.  Met ingang van dit jaar kunnen nieuwe revalidatie- en eerstelijnsverblijfcliënten voortaan ook op de nieuwe afdeling terecht. Bekijk hier het gesprek. 

Vivent verkoopt twee panden in 's-Hertogenbosch

‘s Hertogenbosch, 15 januari 2018 – Zorgorganisatie Vivent verkoopt haar panden gevestigd aan Rijnstraat 4 en 10 in ’s-Hertogenbosch aan R.I. De Vries Ontwikkeling B.V. Samen met woningcorporatie Mooiland ontwikkelen zij 96 appartementen voor de sociale huursector. De daadwerkelijke bouw start begin 2019. Vivent zoekt naar een kleinere locatie voor de medewerkers die op deze locaties werkzaam zijn. De verhuizing vindt in het laatste kwartaal van 2018 plaats.

 

Nieuwe afdeling Heeseind 4 geopend

Op donderdag 21 december jl. was het dan eindelijk zover: de nieuwe afdeling Heeseind 4 op Vivent Mariaoord werd geopend. Onder grote belangstelling van cliënten en medewerkers knipte mevrouw Van Oorschot het lintje door, waarmee de afdeling officieel geopend werd. Deze eer viel haar te beurt want als eerste cliënt op de afdeling had zij de oudste rechten. De nieuwe afdeling is de afgelopen maanden ingezet als overloop van de andere Heeseind afdelingen. Met ingang van dit jaar worden hier ook revalidatie- en eerstelijnsverblijf-cliënten opgenomen. De cliënten en medewerkers werden verrast met liedjes van de liederentafel en met vele mooie bossen bloemen. Voor alle belangstellenden waren er lekkere (zelfgemaakte) hapjes en een drankje. 

Informatiebijeenkomst technologische hulpmiddelen

Vivent gaat altijd uit van uw behoeften en wensen. Dit geldt natuurlijk ook voor nieuwe technologische toepassingen in de zorg. Deze hanteren we graag als ze u een meerwaarde kunnen bieden. Veel toepassingen van technologie in de zorg bieden onze cliënten meer vrijheid en regie. Vaak zijn ze goed inzetbaar om langer thuis te kunnen blijven wonen. Om deze wens te realiseren, ondersteunen wij u graag. Onze verzorgenden en verpleegkundigen kunnen u deskundig advies geven over technologische hulpmiddelen en hoe u deze bij u thuis of bij uw familielid kunt gebruiken. Er wordt altijd gekeken naar uw persoonlijke situatie en welke middelen daarin het meest opleveren voor u.

Aandacht Brabants Dagblad Internationale vrijwilligers

Maandag 8 januari werden vier internationale vrijwilligers ontvangen bij Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch. Zij komen via EVS European Voluntary Service een programma van Erasmus+. Twee van de vier gaan aan de slag voor Vivent, de andere twee op scholen in de regio. Als tegenprestatie voor hun verblijf in Vivent De Hooghe Clock zetten zij zich alle vier ook op deze locatie in voor de bewoners. Het Brabant Dagblad besteedde er aandacht aan. Lees hier het artikel.

 

Vivent De Hooghe Clock ontvangt internationale vrijwilligers

Maandag 8 januari 2018 worden vier internationale vrijwilligers ontvangen bij Vivent De Hooghe Clock in ’s-Hertogenbosch. Zij komen via EVS European Voluntary Service een programma van Erasmus+. Zij zorgen voor een goede begeleiding van de vrijwilligers. Twee van de vier gaan aan de slag voor Vivent, de andere twee op scholen in de regio. Als tegenprestatie voor hun verblijf in Vivent De Hooghe Clock zetten zij zich alle vier ook op deze locatie in voor de bewoners. Komende maandag worden tijdens een bijeenkomst de contracten ondertekend.