Herstelbed: acute zorg om te herstellen als dat thuis niet gaat

Verandert er onverwacht iets in uw medische situatie of in uw thuissituatie? En kunt u daardoor thuis niet de juiste zorg en behandeling krijgen? Dan komt u meestal eerst bij de eerste hulp van het ziekenhuis of bij de huisarts(enpost) terecht. Het kan dan zijn dat er geen medische noodzaak is om u op te nemen in het ziekenhuis, maar dat er wel acute zorg en behandeling nodig is die op dat moment thuis ook niet kunnen worden gegeven. U komt dan in aanmerking voor een herstelbed (spoedbed).

U verblijft dan in Vivent Mariaoord en ontvangt tijdelijke herstelgerichte zorg. We noemen dit eerstelijns verblijf. De zorg is erop gericht dat u zo snel mogelijk, op een verantwoorde manier, weer naar huis kunt. Had u thuis al therapie? Dan loopt deze door. U krijgt aanvullende medische hulp en behandeling om te kunnen herstellen. Uw behandelteam bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundigen en verzorgenden en één of meerdere behandelaars, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten en geestelijk verzorgers.




Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Revalidatie?

Download folder

Nieuws

“Het eten in het restaurant is perfect!”

Mevrouw Merkelbach woont in een aanleunappartement van Vivent Berlerode in Berlicum. Ze haalt haar geluk uit de kleine dingen van het leven. Zoals het bezoeken van het restaurant van Vivent Berlerode. “Dat is altijd weer een feestje, je wordt er echt verwend.”

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op