Herstelbed: acute zorg om te herstellen als dat thuis niet gaat

Verandert er onverwacht iets in uw medische situatie of in uw thuissituatie? En kunt u daardoor thuis niet de juiste zorg en behandeling krijgen? Dan komt u meestal eerst bij de eerste hulp van het ziekenhuis of bij de huisarts(enpost) terecht. Het kan dan zijn dat er geen medische noodzaak is om u op te nemen in het ziekenhuis, maar dat er wel acute zorg en behandeling nodig is die op dat moment thuis ook niet kunnen worden gegeven. U komt dan in aanmerking voor een herstelbed (spoedbed).

U verblijft dan in Vivent Mariaoord en ontvangt tijdelijke herstelgerichte zorg. We noemen dit eerstelijns verblijf. De zorg is erop gericht dat u zo snel mogelijk, op een verantwoorde manier, weer naar huis kunt. Had u thuis al therapie? Dan loopt deze door. U krijgt aanvullende medische hulp en behandeling om te kunnen herstellen. Uw behandelteam bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, verpleegkundigen en verzorgenden en één of meerdere behandelaars, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten en geestelijk verzorgers.
Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Revalidatie?

Download folder

Nieuws

Zusters van de Choorstraat maken ruimte voor zorgappartementen

De Zusters van de Choorstraat maken het komende jaar langzaam plaats voor 21 zorgappartementen in het klooster in hartje Den Bosch. De medewerkers van de…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op