“Ik wilde écht iets gaan betekenen voor mensen”

Eva (27) is sinds oktober 2021 gestart als Lefgozer bij Vivent. Hiervoor heeft ze 5 jaar in het toerisme gewerkt. Altijd met veel plezier, maar na langere tijd wilde ze iets anders gaan doen. “Ik wilde écht iets gaan betekenen voor mensen”. Toen Eva de stap durfde te zetten wees haar schoonmoeder (die onlangs zelf haar diploma heeft behaald via Lefgozer) haar op het Lefgozer traject. “Vanaf toen is het eigenlijk heel snel gegaan en heb ik het lef gehad om te stoppen bij mijn vaste baan en de overstap te maken naar de zorg” vertelt Eva vol enthousiasme.

Inmiddels zijn we ruim 10 maanden verder en heeft Eva het enorm naar haar zin bij Vivent in de wijkverpleging. “Het team is fijn, ik word goed begeleid en heb het leuk met de cliënten. Je bouwt echt een band op met de mensen en dat maakt het extra bijzonder.” Het traject is af en toe pittig, maar door een goede planning te maken tussen privé en werk/school houdt Eva het allemaal goed in balans.

Zorg betekent veel voor Eva en die overtuiging neemt ze ook mee in haar dagelijkse werk: “Ik ben pas tevreden als ik de cliënt zo goed mogelijk en tevreden achter kan laten.” Hierbij denkt ze vaak aan haar eigen oma die ook thuiszorg krijgt en dat het best een impact heeft op zowel de cliënt als de familie om zomaar dingen uit handen te moeten geven.

Eva staat nog steeds helemaal achter haar keuze om de zorg in te gaan. Dit advies wil ze dan ook graag aan anderen meegeven: “Wanneer je twijfelt om de overstap te maken, raad ik je aan om je (zorg)hart te volgen. En ook om er over te praten met mensen in je omgeving, vooral de mensen die dicht bij je staan, aangezien het voor hen ook even schakelen is.”

Kijk voor meer informatie over het Lefgozer traject op: https://www.lefgozer.nu/