Dagbesteding

De dag op een leuke en zinvolle manier doorkomen is voor iedereen belangrijk. Als u ouder wordt, is dat niet meer zo vanzelfsprekend. U wordt wellicht hulpbehoevend, uw geheugen laat soms ’steekjes vallen’, het bewegen gaat niet meer zo goed en misschien is het onderhouden van sociale contacten ook moeilijker geworden. Het is zeker niet vreemd als u zich thuis niet meer helemaal zelf kunt redden. Of als u behoefte heeft aan contact met leeftijdsgenoten, omdat u zelf niet meer naar verenigingen kunt. Bij Vivent begrijpen we dat heel goed. Daarom biedt Vivent dagbesteding aan waar u samen met anderen aan kunt deelnemen. Onze activiteiten houden u vitaal en in beweging. Bovendien kunt u leuke contacten opdoen.

Activiteiten dagbesteding

U bepaalt zelf wat u tijdens onze dagbesteding doet. Samen met onze zorgprofessional kijkt u welke interesses, wensen, behoeften en ideeën u heeft. De activiteiten richten zich met name op:

  • Bewegen
  • Geheugenfitness
  • Creativiteit
  • Sociale interactie
  • Op de boerderij

We bieden onze dagbesteding aan op verschillende locaties, dagen en tijden in de regio ’s-Hertogenbosch. Informeert u gerust eens naar de mogelijkheden bij u in de buurt.

Financiering

Bij de dagbesteding van Vivent kunt u terecht met een geldige zorgindicatie via de gemeente (Wmo), het Zorgkantoor (Wlz) of met een PGB. Onze professionals kijken graag met u naar uw mogelijkheden en zullen u hierin begeleiden.
In de middag is een broodmaaltijd inbegrepen. Geeft u de voorkeur aan een warme maaltijd, dan betaalt u een tegemoetkoming in de kosten. U vindt de tarieven in deze tarievenlijst.

Tevredenheid

In 2021 hebben wij middels een enquête aan de deelnemers van onze dagbestedingslocaties gevraagd hoe zij de dagbesteding bij Vivent ervaren. Een overzicht van de opgehaalde gegevens vind u hier.

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Dagbesteding?

Download folder

Nieuws

1e Longfibrose Café van Nederland viert juni 2-jarig bestaan

Met trots kondigen we aan dat het Longfibrose Café in juni alweer twee jaar lang een veilige haven biedt voor degenen die getroffen zijn door…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op