Technische Thuiszorg Verpleegkundige team (TTV)

Het is altijd fijn om thuis in uw eigen vertrouwde omgeving te zijn. Ook, of misschien wel juist, als u ziek bent. Vivent heeft een speciaal team dat bij u thuis zorg verleent, die normaal gesproken in het ziekenhuis gegeven wordt. Dat is het Technische Thuiszorg Verpleegkundige (TTV) team van Vivent. Dit team bestaat uit enthousiaste verpleegkundigen die speciaal zijn opgeleid voor specialistische zorg. Hierdoor is een bezoek aan het ziekenhuis niet altijd meer nodig en kunt u langer thuis blijven.

Welke zorg leveren we bij u thuis?

Het TTV team kan het volgende voor u doen:

Infusen

Het TTV team kan bij u een infuus, een pomp of katheter aanleggen en verzorgen. Dat kan een infuus zijn voor medicijnen, vocht, voeding of bloed.
We kijken ook met u samen hoeveel u zelf kunt. Als u dit wilt en als dit voor u kan, dan leren we u bijvoorbeeld hoe u zelf de medicatie kunt aansluiten of afsluiten. Dan bent u minder afhankelijk van een ander. Dat overleggen we natuurlijk altijd met de arts, met u en uw naasten.

Zorg bij kanker

Als u ernstig ziek bent, wilt u graag zo lang mogelijk thuisblijven en zo min mogelijk in het ziekenhuis zijn. Het TTV team biedt daarom immunotherapie en chemotherapie (deels) aan huis aan. Wij werken hiervoor samen met het ziekenhuis. De gespecialiseerde verpleegkundige oncologie van Vivent komt met de medicatie bij u aan huis en blijft tijdens de toediening aanwezig. Wij zorgen voor een veilige omgeving voor u en uw naasten.

Palliatieve zorg

Als u niet meer beter wordt, dan kunnen wij u zorg geven om het leven zo aangenaam mogelijk te maken. In uw eigen vertrouwde omgeving. Uw wensen en behoeften staan hierbij voorop. Wij hebben veel ervaring op het gebied van palliatieve zorg. Wij kijken met u, uw naasten en de arts naar de beste behandeling voor u. Zo kunnen wij zorgen voor een morfinepomp bij pijn of benauwdheid, palliatieve sedatie, plaatsen van een infuusnaald voor euthanasie of een bloedtransfusie als dat niet meer in het ziekenhuis kan.

Samenwerken

Wij werken nauw samen met iedereen die bij de zorg betrokken is. We onderhouden rechtstreeks contact met uw behandelaars. Bij Vivent treft u alles onder één dak: wijkverpleging, gespecialiseerd verpleegkundigen, nachtzorg en alle verdere zorg die u nodig heeft. Zo krijg u altijd de zorg die bij u past.

Het TTV team

Aanmelden

Als u zorg nodig heeft van het TTV team kan uw huisarts of specialist u hiervoor aanmelden. Wij nemen vervolgens contact met u op om verdere afspraken te maken.

Contact
Wij zijn 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar via:
T: 088 – 163 88 26
E: TTV@vivent.nl

PS. Lees ook eens het interview met medewerkers van het TTV team

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Wijkverpleging?

Download folder

Nieuws

“De medewerkers van Vivent zijn geweldig!”

De geboren Amsterdamse Hannie Kerseboom (83) verhuisde ruim drie jaar geleden, kort na het overlijden van haar man, naar Den Bosch. Om dicht bij haar…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op