Technologische hulpmiddelen

Soms kunt u zorg voorkomen, de zorg vergemakkelijken, een veilige situatie of veilig gevoel creëren met technologische hulpmiddelen. Vivent Thuiszorg houdt de ontwikkelingen goed in de gaten, werkt met proeftuinen of pilots om zaken uit te proberen en stelt u hulpmiddelen voor die voor uw situatie geschikt zijn.

Sensara

Sensara zijn slimme sensoren die het leefgedrag van de cliënt monitoren om tijdig te kunnen signaleren als er iets niet goed gaat. De sensoren registreren bewegingen in huis door middel van infrarood, er worden dus geen beelden gemaakt. Zowel de familie als de zorgprofessional kunnen via een website en een app volgen hoe iemand beweegt in huis als de cliënt dit zelf niet meer kan verwoorden. Zo wordt duidelijk of het goed gaat met bijvoorbeeld het slaap- en eetgedrag van iemand met dementie. Er ontstaat beter zicht op het dagelijkse patroon en welke zorg er nodig is. De cliënt kan langer thuis blijven wonen en de familie maakt zich minder ongerust.
Dwaaldetectie

Dwaaldetectie, zoals bijvoorbeeld de Spotter, is een alarmeringsapparaatje met gpssignaal, dat ook buitenshuis kan worden gebruikt. Mensen die zich zorgen maken dat hen iets overkomt of dat zij verdwaald raken, kunnen op deze manier altijd worden gevonden als dat nodig is. Via dwaaldetectie kan verbinding worden gelegd met de telefoon van een naaste als er iets aan de hand is. Er zijn diverse hulpmiddelen met alarmering en gps. Vivent adviseert in een gesprek graag wat de beste keuze is voor uw specifieke situatie.
Vivent biedt ook de mogelijkheid om personenalarmering voor u in te zetten.
Medido

Als u veel medicijnen gebruikt, op verschillende momenten van de dag, dan is het handig om daaraan herinnerd te worden. De Philips Medido is een slimme medicijndoos (dispenser) die u een seintje geeft als u een medicijn moet innemen. De Medido wordt, met een speciale “baxterrol”, gevuld met uw medicijnen. Vervolgens krijgt u een signaal op het moment dat u uw medicatie moet innemen. De dispenser staat via de zorgcentrale in verbinding met onze thuiszorgmedewerkers. Zij nemen contact met u op als u niet reageert op het signaal van de Medido. Het risico op het verkeerde medicijninname wordt met deze medicijndoos verkleind. Ook bent u hiermee minder afhankelijk van de zorgverlening, omdat u de medicijninname zelf in de hand heeft.
Zorgplatform Caren

Zorgplatform Caren is een online en beveiligd platform, dat het u makkelijker maakt om zorg te regelen, informatie te delen en afspraken te maken. Op Caren kunt u uw agenda inzichtelijk maken, communiceren met de zorgmedewerkers en informatie uitwisselen met uw mantelzorgers.
Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Thuiszorg?

Download folder

Nieuws

“Dan weet ik zeker dat het goed is”

Thuisondersteuner Heidi van Vivent komt elke donderdag bij de familie Gubbels: “Voor begeleiding, boodschappen doen, klusjes in huis. Maar vooral om er echt voor hen te zijn. Om contact te maken en gezelligheid te brengen.”

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op