Woonzorgcentrum voor jonge mensen met dementie

Als uw dementie u zodanig beperkt, dat het niet meer verantwoord is om thuis te wonen, bent u welkom bij Vivent Mariaoord. Wij beschikken over drie woonunits voor jonge mensen met dementie.

 

Vivent Mariaoord ligt middenin natuurgebied Hooge Heide, aan de rand van Rosmalen. De drie woonunits op Kattenbosch hebben een open karakter en zijn laagdrempelig. We hebben ruimte voor 30 bewoners. U heeft een eigen kamer en er is een gezamenlijke woonkamer. U beschikt samen met andere bewoners over een ruime tuin.  Het is belangrijk dat u zich thuis voelt. We besteden daarom veel aandacht aan een goede sfeer en aan mogelijkheden voor maatschappelijke betrokkenheid, beweging, recreatie en ontspanning.

Vast behandelteam

Aan uw woning is een vast team van behandelaars verbonden, die specialistische kennis hebben van dementie op jonge leeftijd. Het team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, logopedist, diëtist, ergotherapeut, fysiotherapeut, bewegingsagoog, psycholoog, coördinerend verpleegkundige en geestelijk verzorgende. Samen met u maken zij een behandelplan, zodat u zo zelfstandig mogelijk kunt blijven functioneren.

Betrokkenheid van mantelzorgers

Als u definitief verhuist naar Vivent, is dat een enorme stap; zowel voor u als voor uw naasten. U neemt afscheid van elkaar in de oude situatie en moet op zoek naar een nieuwe manier om uw relatie in te vullen. U blijft een gezin, maar woont niet meer in hetzelfde huis.

De casemanager die u kent van thuis, begeleidt u bij de verhuizing en zorgt voor een goede de overdracht naar de specialist ouderengeneeskunde en het team van de woonunit. De medewerkers van de woonunit vinden het belangrijk dat u zich welkom en comfortabel voelt. U en uw naasten zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan activiteiten in de woningen.

Wie betaalt deze zorg?

Als u permanent bij Vivent komt wonen, wordt dit vergoed vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Deze eigen bijdrage wordt geïncasseerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Wilt u weten wat de hoogte van uw eigen bijdrage wordt? Neem dan contact op met het CAK, via www.hetcak.nl of 0800-0087. Of lees meer op de Regelhulppagina van de overheid.

Wilt u meer informatie?

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen? U bent van harte welkom voor een rondleiding bij Vivent Mariaoord. Neem gerust contact met ons op. We zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 088 – 163 70 00 en info@vivent.nl.

Vivent is al bijna 15 jaar dé expert in zorg en behandeling voor Jonge Mensen met Dementie. We zijn de enige zorgorganisatie in de regio die gespecialiseerde dagbehandeling voor deze doelgroep aanbiedt. We beschikken over het PREZO keurmerk dementie op jonge leeftijd; dit keurmerk geeft aan dat de cliënten tevreden zijn, dat we onze inzet voortdurend verbeteren en er sprake is van optimale zorg. Vivent participeert ook in het landelijk Kenniscentrum voor Dementie op Jonge Leeftijd.

Ervaringen

“André is in goede handen”

André woont op Kattenbosch, een afdeling voor jongen mensen met dementie op Vivent Mariaoord. “Hij kreeg de diagnose op zijn 62e”, vertelt zijn vrouw Marij. “Dan staat je wereld op zijn kop.”

Lees het verhaal

Bestanden

Folder jonge mensen met dementie Download folder