Nieuws en voorzorgsmaatregelen Coronavirus

Vivent volgt de richtlijnen van het RIVM in het belang van de gezondheid van onze cliënten en onze medewerkers. Lees hier het laatste nieuws en de voorzorgsmaatregelen die we nemen.

Lees meer

Wet zorg en dwang

Wet zorg en dwang

2020 is een overgangsjaar waarin onder anderen verpleeghuizen te maken krijgen met de invoering van een nieuwe Wet zorg en dwang. Deze wet regelt de rechten van onder anderen mensen met een psychogeriatrische aandoening (vaak dementie) bij onvrijwillige zorg of onvrijwillige opname.

Scholing

De nieuwe Wet zorg en dwang zal ook toegepast moeten worden. Daarom scholen we dit jaar alle Vivent medewerkers, die op de hoogte moeten zijn van de nieuwe wetgeving. Zij gaan leren hoe de wet in de praktijk werkt.

Ons beleid

Het beleid van Vivent is erop gericht om cliënten en bewoners zoveel mogelijk vrijheid te geven. We streven ernaar om geen onvrijwillige zorg of dwang toe te passen. Soms kan het zo zijn dat de inzet van onvrijwillige zorg nodig is, bijvoorbeeld om ernstig nadeel voor de cliënt te voorkomen. Er wordt dan altijd eerst gezocht naar vrijwillige alternatieven, die (het risico op) dit ernstig nadeel kunnen voorkomen. Mocht er toch onvrijwillige zorg moeten worden ingezet, dan doet Vivent dit volgens de wettelijke eisen van de Wet zorg en dwang.

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent?

Download folder

Nieuws

“Ik wil beschermd zijn voor de bewoners en voor mijzelf”

Op woensdag 6 januari zijn de eerste zorgmedewerkers werkzaam in verpleeghuizen in Nederland gevaccineerd. Ook de Vivent collega’s die in aanmerking komen, hebben een uitnodiging…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op