Verzorging en verpleging thuis

De juiste zorg bij u thuis 7 dagen in de week, 24 uur per dag

Het kan altijd gebeuren dat u zorg thuis nodig heeft, voor kortere of voor langere periode. Bijvoorbeeld als u zich niet goed meer kunt verzorgen zoals wassen, aan- en uitkleden, aan- en uittrekken van steunkousen, het aanbrengen van incontinentiemateriaal of als er hulp nodig is bij inname van medicatie, wondzorg, verpleegtechnische handelingen en palliatieve zorg.

Vivent Wijkverpleging biedt u de juiste verpleging en verzorging die past bij uw situatie, 7 dagen in de week, op de momenten waarop u dat nodig heeft. Onze zorg en ondersteuning zijn erop gericht dat u zo lang mogelijk in uw eigen omgeving kunt blijven wonen. Bij de inzet van zorg gaan we altijd uit van uw mogelijkheden, wensen en behoeften. De zorg die u krijgt is dus altijd persoonsgericht.

In uw wijk werkt een vast wijkverpleging team van Vivent, dat bestaat uit verzorgenden 3-IG en (wijk)verpleegkundigen. Zo ziet u bij u thuis telkens dezelfde vertrouwde gezichten.

Onze wijkverpleging teams leveren zorg aan huis in Berlicum, Boxtel, Den Dungen,  Empel, Haarsteeg, Liempde, Nieuwkuijk, ‘s-Hertogenbosch (Centrum, Boschveld, Empel, Hambaken, Maaspoort, Orthen, Rompert, Kruiskamp), Rosmalen, Schijndel, Sint Michielsgestel, Vlijmen en Vught. Zie ook de contactgegevens van de wijkverpleging teams.

Wij zijn er ook voor u als u (nog) geen zorg heeft of nodig heeft, maar wel vragen heeft, advies wilt of tips om extra zorg te voorkomen. Neemt u dan gerust contact met ons op.

Hoe werkt het?

  • Als u zorg nodig heeft, dan komt de wijkverpleegkundige bij u langs om samen met u te kijken welke zorg u nodig heeft en wanneer het wijkverpleging team bij u langs zal komen.
  • De wijkverpleegkundige kijkt altijd eerst of uw directe omgeving of mantelzorger hierin een rol kan spelen, eventueel met extra uitleg of begeleiding door en zorgprofessionals. Vivent Wijkverpleging vormt hierop graag een aanvulling.
  • U krijgt een Vivent Contactpersoon: uw persoonlijke aanspreekpunt die u met diverse zaken behulpzaam kan zijn.
  • U kunt altijd een zorgprofessional bereiken via het centrale bereikbaarheidsnummer van het team.
  • De wijkverpleegkundige houdt het overzicht over het zorgproces en schakelt zo nodig andere professionals.

Waar mogelijk zetten we voor u technologische hulpmiddelen in, die de zorg voor u kunnen verlichten of bepaalde zaken voor u kunnen vergemakkelijken.

Waar kan de wijkverpleegkundige u bij helpen?

De wijkverpleegkundige kijkt met u naar uw persoonlijke situatie:

  • Wat is uw vraag?
  • Waar heeft u ondersteuning bij nodig?
  • Wat kunt u zelf?
  • Waar heeft u hulpmiddelen bij nodig?
  • Welke hulp heeft u van mensen om u heen?
  • Welke voorzieningen zijn er in uw omgeving die we kunnen inschakelen?
  • Welke zorg heeft u nodig?

De wijkverpleegkundige komt soms al in beeld als u nog geen zorg nodig heeft. Om u te helpen met (leef)adviezen of om u door te verwijzen naar organisaties die u op een andere manier kunnen helpen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan advies over valgevaar of medicatie, ondersteuning bij het omgaan met uw ziekte of beperking of een huisbezoek samen met iemand van de Wmo. De wijkverpleegkundige schakelt in overleg met u ook met andere zorgverleners zoals de huisarts of maatschappelijk werker.

Als u in de toekomst verwacht zorg nodig te hebben, kan de wijkverpleegkundige u vertellen wat er mogelijk is en via welke wet dit vergoed wordt. Het gaat dan over de Wmo, de zorgverzekeringswet (Zvw), de Wet langdurige zorg (Wlz) of een persoongebonden budget (PGB).

Als u eenmaal zorg krijgt, dan blijft de wijkverpleegkundige ook in beeld. Deze signaleert veranderingen en kijkt of u wellicht een (andere) indicatie voor zorg nodig heeft.




Gespecialiseerde verpleging, verzorging en begeleiding

Soms heeft u behoefte aan gespecialiseerde zorg, zoals informatie of begeleiding bij een specifiek ziektebeeld of zorg bij een specifieke behandeling. Dan staan onze gespecialiseerde teams voor u klaar

De wijkverpleegkundige en de mantelzorger

Ook voor de mantelzorger is de wijkverpleegkundige aanspreekpunt. Maakt u zich zorgen dat uw naaste niet goed eet, vereenzaamt, niet goed voor zichzelf zorgt? Heeft u vragen over (het voorkomen van) zorg voor uw naaste of denkt u dat er meer of andere zorg nodig is? Of wordt de zorg voor u als mantelzorger soms te zwaar en wilt u bespreken wie u hierbij kan ontlasten? Neemt u dan ook contact op met de wijkverpleegkundige.

Samenwerken in de zorg

Zorgen doe je niet alleen. Daarom werken we nauw samen met andere zorgverleners, mantelzorgers en gemeenten. In de verschillende regio’s neemt Vivent deel in samenwerkingsverbanden zoals De Vier Kwartieren in Boxtel en Samen Sterk in de Wijk in Vught.

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Wijkverpleging?

Download folder

Nieuws

“Samen met de bewoners halen we telkens weer het beste uit de dag!” 

Vivent locatie Donkenhof ligt in het hart van Den Dungen. Het woonzorgcentrum bestaat uit vier woningen met elk zeven bewoners met dementie. IG verzorgende Britt…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op