Thuisondersteuner

U heeft behoefte aan extra ondersteuning thuis, zodat u langer thuis kunt blijven wonen? Dan is de thuisondersteuner mogelijk interessant voor u. De thuisondersteuner biedt u gezelschap, lichte persoonlijke verzorging, hulp bij de boodschappen en houdt uw huis schoon en op orde.

Wat doet de thuisondersteuner?

Een thuisondersteuner levert u zorg en begeleiding op maat. Dat kan huishoudelijke zorg zijn, persoonlijke begeleiding of lichte persoonlijke verzorging. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.

  • Huishoudelijke zorg: de thuisondersteuner zorgt ervoor dat uw huis binnen leefbaar en schoon blijft, daarover maakt u afspraken met elkaar.
  • Persoonlijke begeleiding: samen een spelletje spelen, boodschappen doen (al dan niet samen). Een wandeling maken, koken, een taart bakken, etc. De thuisondersteuner richt zich op uw interesses en kijkt altijd naar de mogelijkheden.
  • Lichte persoonlijke zorg: hulp bij wassen, aankleden en douchen. Ook het aan- en uittrekken van steunkousen.

hulp bij het koken

De wijkverpleegkundige of casemanager geeft aan welke zorg het best passend is bij uw situatie en de werkzaamheden van de thuisondersteuner. De thuisondersteuner neemt u overigens niet al het werk uit handen. In overleg met u wordt ook gekeken wat u nog wel kunt of welke klussen u samen kunt doen.

Wat zijn de voordelen van een thuisondersteuner?

De praktische hulp van een thuisondersteuner biedt u een aantal voordelen:

  • U kunt langer thuis blijven wonen
  • U krijgt 1 vaste thuisondersteuner die op 1 moment van de dag langskomt en zorgt voor zowel begeleiding, zorg en huishoudelijke werkzaamheden
  • Uw thuisondersteuner heeft tijd voor u. Bijvoorbeeld voor een kopje koffie, een spelletje, samen een taart bakken, wandeling maken, boodschappen doen, etc. U haalt ook een stukje gezelligheid in huis en de kans een persoonlijke band op te bouwen.

De zorgmomenten zijn minimaal 1 uur en in veel gevallen ook langer. Er is hierdoor ruimte om elkaar beter te leren. De thuisondersteuner heeft tijd voor uw welzijn en kan signaleren hoe het met u gaat. Dit zorgt voor rust, structuur en aandacht. Dankzij de thuisondersteuner worden ook uw naasten ontzorgd. Wijkverpleegkundige Lisa:

‘’Door het werk van de thuisondersteuner kunnen oudere cliënten langer thuis blijven wonen en de kwaliteit van leven van de cliënt verbetert.”       

Voor wie is het?

Thuisondersteuning is beschikbaar voor cliënten met een Wlz-indicatie die al persoonlijke zorg of casemanagement ontvangen van Vivent.

Hoe kan ik een thuisondersteuner krijgen?

Het aanvragen van een thuisondersteuner wordt gedaan door uw wijkverpleegkundige of casemanager bij Vivent.

Meer informatie

Wilt u meer ondersteuning thuis? Bekijk dan ook eens ons Volledig Pakket Thuis. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de wijkverpleegkundige van uw thuiszorgteam of de afdeling Zorgbemiddeling van Vivent, 088 – 163 70 00 of info@vivent.nl.

Nieuws

“De medewerkers van Vivent zijn geweldig!”

De geboren Amsterdamse Hannie Kerseboom (83) verhuisde ruim drie jaar geleden, kort na het overlijden van haar man, naar Den Bosch. Om dicht bij haar…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op