Nieuws en maatregelen Coronavirus

Lees hier het laatste nieuws van Vivent over de voorzorgsmaatregelen en versoepelingen in verband met het coronavirus.

Lees meer

Verpleeghuis voor jonge mensen met dementie

Op een gegeven moment komt u in een stadium dat u moet gaan nadenken over wonen in een verpleeghuis. Als het thuis niet meer gaat, dan biedt Vivent wonen met zorg in Vivent Mariaoord. U kunt daar wonen in één van de drie woonunits voor jonge mensen met dementie. U woont dan tussen leeftijdsgenoten met een vergelijkbaar ziekteproces. De medewerkers zijn speciaal geschoold in de zorg voor jonge mensen met dementie. U ontvangt dus zorg die bij u past. De casemanager begeleidt u bij dit proces en zorgt vervolgens voor de overdracht naar de specialist ouderengeneeskunde en het team van de woonunit. De coördinerend verpleegkundige geeft u graag een rondleiding als u zich aan het oriënteren bent.

De woonunits op Kattenbosch hebben een open karakter en zijn laagdrempelig. Dat ziet u ook terug in de hoeveelheid activiteiten op de afdeling. Het leefmilieu is beschermend, verzorgend of juist stimulerend, aangepast op maat aan de bewoners. U kunt dus zelf aangeven wat uw wensen en behoeften zijn.

Zorg en behandeling bij dementie

In uw woonunit is een team van zorgprofessionals en behandelaars actief die u van de juiste zorg en behandeling voorzien. Zij zijn geschoold in dementie op jonge leeftijd en passen hun zorgmomenten en therapie aan op de fase van dementie waarin u zich bevindt. Het behandelteam bestaat uit: een specialist ouderengeneeskunde, een fysiotherapeut en bewegingsagoog, logopediste, ergotherapeut, psycholoog, diëtiste, coördinerend verpleegkundige en een geestelijk verzorgende.

Mantelzorgers en verhuizen naar een woonzorgcentrum

Als uw jonge partner, vader of moeder vanwege diens dementie verhuist naar een woonzorgcentrum is dat een enorme stap. U neemt afscheid van elkaar in de oude situatie en zoekt naar een nieuwe manier om uw relatie samen in te vullen. U blijft immers een gezin, maar niet meer in hetzelfde huis. Onze zorgprofessionals begeleiden u hier uiteraard bij. We vinden het belangrijk dat partners en kinderen zich welkom voelen en betrokken blijven bij het leven van en de zorg voor hun naaste. Familieparticipatie noemen we dat. U blijft dus ook binnen de woonunit onderdeel van de leefomgeving van uw naaste.

Vivent participeert in het landelijk Kenniscentrum voor Dementie op Jonge Leeftijd.

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent JMD?

Download folder

Nieuws

“Oprechte belangstelling komt altijd uit geduld”

Daniƫl is verpleegkundige op de psychogeriatrie afdeling bij Vivent De Hooghe Clock. Daar vindt ze het belangrijk om mee te gaan in de belevingswereld van de bewoners.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op