Vivent Donkenhof – Den Dungen

Vivent Donkenhof (voorheen Vivent Litserborg), vier kleinschalige woningen met elk zeven bewoners met dementie, maakt deel uit van het kloppend hart van Den Dungen en Maaskantje. Het woonzorgcentrum ligt aan de markt en naast de kerk. U woont dus midden in de wijk en neemt zoveel mogelijk deel aan de maatschappij. Vivent Donkenhof grenst aan ontmoetingscentrum Litserborg, een gastvrij en levendig centrum voor jong en oud, met of zonder beperkingen. Vivent Wijkverpleging biedt zorg in de zelfstandige appartement in dit gebouw.
Wonen en zorg in Vivent Donkenhof

Heeft u een vorm van dementie, dan biedt Vivent Donkenhof u vier kleinschalige woningen. U woont hier gezamenlijk met zes andere bewoners met dementie en voert het huishouden samen met zorgprofessionals, familie en vrijwilligers. De bewoners hebben zoveel mogelijk de regie. U en de andere bewoners bepalen dus samen hoe u de dag indeelt, wanneer u eet en wie welke huishoudelijke taken op zich neemt.

Faciliteiten en mogelijkheden in Vivent Donkenhof

U woont middenin het dorp en staat buiten meteen in de belevingstuin, een tuin die gelegenheid biedt tot beleven en bewegen op een natuurlijke manier en geestelijk en lichamelijk stimulerend werkt. De Dungense Belevingstuin is ook een plek waar bewoners van Vivent Donkenhof en inwoners van Den Dungen, jong en oud, met en zonder dementie, elkaar kunnen treffen.

In en rondom de woningen worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de wekelijkse gym, muziekavonden en hobby-activiteiten.

Therapeuten en specialisten

Naast onze zorgprofessionals op de woning staat ook een specialistisch team klaar van behandelaars en therapeuten. U kunt terecht bij de specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog, verpleeghuistandarts, geestelijk verzorger, diëtist en de pedicure. Ook is er in Vivent Donkenhof regelmatig een miMakker aanwezig, die in de wereld van de bewoner met dementie kruipt en contact maakt.

Johenna werkt in Vivent Donkenhof: “Ik organiseer activiteiten waaraan alle bewoners kunnen deelnemen, maar speel ook in op de individuele behoeftes van bewoners. Wanneer er een nieuwe bewoner komt, vragen wij de familie om een levensverhaalboek in te vullen. Zo weten wij wat een bewoner heeft gedaan en meegemaakt, wat hij gewend is en wat hij leuk vindt om te doen. De wensen van bewoners bepalen wat ik ga doen en hoe mijn dag verloopt.

Mantelzorgers en verhuizen naar Vivent Donkenhof

We begeleiden u graag bij de verhuizing naar Vivent Donkenhof. De overgang naar een woonzorgcentrum is immers best een grote stap, zowel voor u als voor uw familie.

Cliëntenraad Donkenhof

Heeft u ideeën voor verbetering, wensen voor Vivent Donkenhof of wilt u graag uw mening laten horen? Deel dat dan met uw Vivent Contactpersoon of laat het weten aan de cliëntenraad. Zij vertegenwoordigen u graag.

Tarieven overige diensten

Om alles inzichtelijk te maken hebben we een tarievenlijst overige diensten bij Vivent Donkenhof.

Contact

Meer weten? Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Donkenhof?

Download folder

Informatie over wachtlijsten

Hoe werkt het als u op een wachtlijst staat?

Download folder

Nieuws

“Dan weet ik zeker dat het goed is”

Thuisondersteuner Heidi van Vivent komt elke donderdag bij de familie Gubbels: “Voor begeleiding, boodschappen doen, klusjes in huis. Maar vooral om er echt voor hen te zijn. Om contact te maken en gezelligheid te brengen.”

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op