Vivent Donkenhof

Vivent Donkenhof maakt deel uit van het kloppend hart van Den Dungen en Maaskantje: het ligt direct aan de markt en pal naast de kerk. Het woonzorgcentrum bestaat uit vier kleinschalige groepswoningen voor mensen met dementie.

Wonen zoals thuis

Vivent Donkenhof ligt in hetzelfde pand als ontmoetingscentrum Litserborg, een gastvrije en levendige plek met een grand café waar iedereen welkom is.

Ontmoeten en leven zoals thuis staan centraal bij Vivent Donkenhof. De vier groepswoningen voor mensen met dementie zien eruit zoals ieder huis: ze hebben een eigen voordeur, een gezamenlijke woonkamer, keuken en badkamers. In elke woning wonen zeven mensen, zij voeren hier samen met onze zorgprofessionals, hun familie en vrijwilligers een gezamenlijk huishouden. Ze doen boodschappen, koken, eten samen en doen de was – net als in een normaal gezin. Op vaste tijden komen er een kapper, schoonheidsspecialiste, pedicure en een verpleeghuistandarts langs in de woningen.

Litserborg
Vivent Donkenhof grenst aan Litserborg; de huiskamer voor alle inwoners van Den Dungen en Maaskantje. Er is een bibliotheek en een grand café met een biljart en een leestafel. Onze bewoners zijn hier van harte welkom en kunnen dus volop deel blijven uitmaken van het leven.

Belevingstuin
Vivent Donkenhof beschikt over een bijzondere buitenruimte: de Belevingstuin. Deze tuin is speciaal ontworpen voor mensen met dementie, met als doel lichaam en geest te stimuleren.

De tuin nodigt hen uit om de buitenwereld te beleven en te bewegen op een natuurlijke manier. Omdat de Belevingstuin vrij toegankelijk is, is het een levendige plek waar dorpsgenoten elkaar ontmoeten: jong en oud, met en zonder dementie.

In 2024 start het project ‘open deuren’. In dit project passen we de locatie aan om de bewoners zoveel mogelijk vrijheid te geven, zo veilig mogelijk.

Dit is Vivent Donkenhof

Bekijk onze video (3:56)

Belevingsgerichte zorg

Vivent gelooft in belevingsgerichte zorg: we vinden het belangrijk dat bewoners zich écht thuis voelen en zoveel mogelijk hun eigen dagritme kunnen aanhouden. We houden rekening met hun levensstijl en sluiten aan bij het herkenbare ritme van vroeger.

Multidisciplinair team

In Vivent Hof Donkenhof is een multidisciplinair behandelteam actief. Het team bestaat uit een specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, psycholoog, logopedist en een diëtist. Samen met bewoners en hun naaste(n) stellen zij een zorgplan op, daarin staan de afspraken die we maken over de zorg en de ondersteuning.

Geestelijke zorg

Bewoners van Vivent Donkenhof en hun naasten kunnen bij een geestelijk verzorger terecht voor een goed gesprek over alles wat hen bezighoudt. De verhuizing kan allerlei gevoelens en gedachten oproepen, het kan fijn zijn om daar met iemand over te praten. Sommige bewoners hebben de behoefte om terug te kijken op hun leven, of te vertellen over belangrijke gebeurtenissen. Anderen zoeken steun bij het vinden van een nieuwe balans in deze laatste levensfase, ook belangrijke (levens)vragen komen dan voorbij. En soms is het al voldoende dat er gewoon even iemand luistert en nabij is. Daarnaast is er een stilteruimte/familiekamer beschikbaar, waar bewoners en familie zich even terug kunnen trekken.

Dagbesteding

Vivent Donkenhof biedt van maandag tot en met vrijdag van 10.00-16.00 uur dagbesteding aan voor de eigen bewoners. Onze professionals en vrijwilligers bieden een gevarieerd activiteitenprogramma aan in 4 categorieën:

  • Bewegen
  • Geheugenfitness
  • Sociale interactie
  • Creativiteit

Bewoners die aan de dagbesteding willen deelnemen, bepalen samen met onze zorgprofessional welke activiteit het beste bij hen past. Zo halen we samen het beste uit de dag.

Aanmelden

Bent u zich aan het oriënteren op een andere woning? U bent van harte welkom voor een rondleiding in Vivent Donkenhof. Om in aanmerking te komen voor een van onze woningen heeft u een passende zorgindicatie nodig. De zorgbemiddelaar van Vivent kan u helpen bij het aanvragen van deze indicatie. Vervolgens plaatsen we u op de wachtlijst.

Wie betaalt deze zorg?

Deze zorg wordt betaald uit de Wet langdurige zorg (Wlz). Daarnaast betaalt u een eigen bijdrage, die afhankelijk is van uw inkomen en vermogen. Deze eigen bijdrage wordt geïncasseerd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Wilt u weten wat de hoogte van uw eigen bijdrage wordt? Neem dan contact op met het CAK, via www.hetcak.nl of 0800-0087. Als u dat wilt, kunt u aanvullende diensten inkopen bij Vivent Donkenhof. Bekijk hier de tarievenlijst. Lees ook meer praktische informatie op de Regelhulppagina van de overheid.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over Vivent Donkenhof of wilt u zich aanmelden voor een woning? Neemt u dan contact op met Vivent. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.00 tot 17.00 uur via 088 – 163 70 00 en info@vivent.nl.

Bestanden

Folder Vivent Donkenhof Download folder
Tarievenlijst overige diensten Download tarievenlijst
IInformatie over wachtlijst Download folder