Nieuws en maatregelen Coronavirus

Lees hier het laatste nieuws van Vivent over de voorzorgsmaatregelen en versoepelingen in verband met het coronavirus.

Lees meer

Vivent Donkenhof – Den Dungen

Vivent Donkenhof (voorheen Vivent Litserborg), vier kleinschalige woningen met elk zeven bewoners met dementie, maakt deel uit van het kloppend hart van Den Dungen en Maaskantje. Het woonzorgcentrum ligt aan de markt en naast de kerk. U woont dus midden in de wijk en neemt zoveel mogelijk deel aan de maatschappij. Vivent Donkenhof grenst aan ontmoetingscentrum Litserborg, een gastvrij en levendig centrum voor jong en oud, met of zonder beperkingen. Vivent Thuiszorg biedt zorg in de zelfstandige appartement in dit gebouw.

Wonen en zorg in Vivent Donkenhof

Heeft u een vorm van dementie, dan biedt Vivent Donkenhof u vier kleinschalige woningen. U woont hier gezamenlijk met zes andere bewoners met dementie en voert het huishouden samen met zorgprofessionals, familie en vrijwilligers. De bewoners hebben zoveel mogelijk de regie. U en de andere bewoners bepalen dus samen hoe u de dag indeelt, wanneer u eet en wie welke huishoudelijke taken op zich neemt.

Faciliteiten en mogelijkheden in Vivent Donkenhof

U woont middenin het dorp en staat buiten meteen in de belevingstuin, een tuin die gelegenheid biedt tot beleven en bewegen op een natuurlijke manier en geestelijk en lichamelijk stimulerend werkt. De Dungense Belevingstuin is ook een plek waar bewoners van Vivent Donkenhof en inwoners van Den Dungen, jong en oud, met en zonder dementie, elkaar kunnen treffen.

In en rondom de woningen worden regelmatig activiteiten georganiseerd. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld de wekelijkse gym, muziekavonden en hobby-activiteiten.

Therapeuten en specialisten

Naast onze zorgprofessionals op de woning staat ook een specialistisch team klaar van behandelaars en therapeuten. U kunt terecht bij de specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog, verpleeghuistandarts, geestelijk verzorger, diëtist en de pedicure. Ook is er in Vivent Donkenhof regelmatig een miMakker aanwezig, die in de wereld van de bewoner met dementie kruipt en contact maakt.

Mantelzorgers en verhuizen naar Vivent Donkenhof

We begeleiden u graag bij de verhuizing naar Vivent Donkenhof. De overgang naar een woonzorgcentrum is immers best een grote stap, zowel voor u als voor uw familie.

Cliëntenraad Donkenhof

Heeft u ideeën voor verbetering, wensen voor Vivent Donkenhof of wilt u graag uw mening laten horen? Deel dat dan met uw Vivent Contactpersoon of laat het weten aan de cliëntenraad. Zij vertegenwoordigen u graag.

Tarieven overige diensten

Om alles inzichtelijk te maken hebben we een tarievenlijst overige diensten bij Vivent Donkenhof.

Contact

Meer weten? Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Donkenhof?

Download folder

Nieuws

“Oprechte belangstelling komt altijd uit geduld”

Daniël is verpleegkundige op de psychogeriatrie afdeling bij Vivent De Hooghe Clock. Daar vindt ze het belangrijk om mee te gaan in de belevingswereld van de bewoners.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op