Hulpmiddelen

Fijn leven in de Bossche regio

Verschillende (zorg)organisaties werken in de Bossche regio samen onder de naam Fijn Leven in de Bossche regio. Hun doel is jou de juiste zorg of hulp, door de juiste persoon op de juiste plek te geven. Zij gaan daarbij uit van wat voor jou belangrijk is. Dat weet jij namelijk het beste. Je familie en vrienden, je gezondheid, je omgeving en je werk bijvoorbeeld. Jij weet dus ook wat jij nodig hebt om iedere dag zo fijn mogelijk te leven. Ook als de dood nabij is.


Onderstaand bevinden zich de hulpmiddelen die Vivent biedt tijdens de zorg in de laatste levensjaren.

Laatste wensen boekje

Laatste wensen boekje

In dit wensenboekje kunt u opschrijven wat u belangrijk vindt in het leven, maar ook wat uw wensen zijn voor de laatste levensfase.

Praatkaart

Praatkaart

Bespreken wat voor mij belangrijk is.

Podcasts

Podcast: ‘Van praten over sterven ga je niet dood’
In deze podcast delen Marijke Biemans en zorgprofessional Ilona van der Loos hun mooie ervaringen met het gesprek over de dood. Marijkes wensen en behoeftes over de zorg in haar laatste levensjaren zijn vastgelegd in het proactief zorgplan. Zo weten al haar zorgverleners wat belangrijk voor haar is. Luister de podcast nu op Spotify via de link.

Podcast: ‘Ik vraag aan jonge zorgprofessionals hun eigen dood te tekenen’
In een gesprek over de dood neem je als zorgprofessional ook altijd je eigen beleving mee. In deze podcast vertelt huisarts Nathalie Beelen hoe zij naar de dood kijkt en wat haar ervaringen zijn in gesprekken met patiënten. Luister deze aflevering nu op Spotify via de link.