Nieuws en maatregelen Coronavirus

Lees hier het laatste nieuws van Vivent over de voorzorgsmaatregelen en versoepelingen in verband met het coronavirus.

Lees meer

Dagbehandeling jonge mensen met dementie

Als u nog thuis woont en behoefte heeft aan extra begeleiding, kunt u terecht bij Vivent Dagbehandeling voor jonge mensen met dementie. U ontmoet leeftijdsgenoten die net als u geconfronteerd worden met de gevolgen van dementie op jonge leeftijd. Soms meent u dat het allemaal nog wel meevalt, maar uw omgeving denkt daar anders over. Zonder dat u het wilt ontstaan er meningsverschillen. En hoe komt u daar weer uit? En hoe gaat u om met uw eigen ziekteproces?

Begeleiding bij dementie op jonge leeftijd

Bij Vivent Dagbehandeling bekijken we met u waar u nog goed in bent en waar u misschien steun kunt gebruiken. Dit bepraten we samen met u en met uw familie, zodat u zich niet onterecht bejegend voelt en de familie ook gehoord wordt in hun bezorgdheid.

Andere keren vindt u het misschien juist fijn om uw kwetsbare kant te bespreken met anderen; u merkt immers de gevolgen van dementie ook op en de invloed die uw ziekte heeft op uw dagelijks leven. De behandelaars bij Dagbehandeling JMD spreken met u persoonlijk of in een groep, met als doel de situatie beter aan te kunnen.

U bent van harte welkom voor een rondleiding als u zich aan het oriënteren bent.

Uw behandeling bij dementie op jonge leeftijd

Het goed invullen van de dag en een goede dagstructuur is ook een aandachtspunt. U wilt graag fysiek bezig zijn, maar vindt het moeilijk tot een gezonde beweging te komen. Bij Dagbehandeling JMD is er juist vanwege fysieke fitheid veel ruimte voor beweging en fysiotherapie. Het behandelprogramma bestaat uit fysio- en bewegingsgroepen, gespreksgroepen, een klus-en doe programma, media-training, geheugentraining en kook- en ontspanningsactiviteiten. De groepen worden begeleid door diverse therapeuten. Uw contactpersoon bij de Dagbehandeling JMD legt met u uw doelen en deelname vast in een behandelprogramma.

Behandelaars en therapeuten bij dementie op jonge leeftijd

Individuele behandeling en groepsbehandeling vinden plaats in sessies met diverse therapeuten zoals

  • Fysiotherapeuten: voor bewegingsactiviteiten voor u op maat
  • Logopedisten: bij problemen in de communicatie die door de dementie op jonge leeftijd grote impact hebben op de participatie
  • Ergotherapeuten: voor het behoud van structuur en planning en de inzet van hulpmiddelen
  • Psychologen: voor de begeleiding bij het verwerken van en omgaan met de dementie en voor de behandeling van stemmingsproblemen en gedragsveranderingen

Mantelzorgers bij behandeling van dementie

De behandeling richt zich voor een groot deel op de ondersteuning bij het verwerkingsproces rondom de dementie. Niet alleen voor uw naaste, maar ook voor u. We bieden een therapeutisch klimaat op de dagbehandeling, waarbij de familie betrokken wordt. Onze zorgprofessionals geven u graag uitleg over dementie bij jonge mensen, hun gedrag en de manier waarop u daarmee het beste kunt omgaan. Ook de psycholoog biedt ondersteuning in de vorm van informatie over het ziektebeeld en de omgang in de thuissituatie.

Vivent participeert in het landelijk Kenniscentrum voor Dementie op Jonge Leeftijd

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent JMD?

Download folder

Nieuws

“Oprechte belangstelling komt altijd uit geduld”

Daniƫl is verpleegkundige op de psychogeriatrie afdeling bij Vivent De Hooghe Clock. Daar vindt ze het belangrijk om mee te gaan in de belevingswereld van de bewoners.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op