Wondzorg

Chronische, complexe en slecht genezende wonden kunnen heel belemmerend en pijnlijk voor u zijn. Vivent is expert in wondzorg: onze gespecialiseerde wondverpleegkundigen verlenen u de best mogelijke behandeling, zodat uw huid voorspoedig geneest en complicaties worden voorkomen.

Als u een wond heeft die na drie weken nog niet wil genezen, kunt u zich via uw huisarts of medisch specialist laten verwijzen naar Vivent. Wij hebben gespecialiseerd wondverpleegkundigen in huis die de behandeling opstarten. Eventueel vindt er een samenwerking plaatst met de verpleegkundig specialisten van het Collectief Wondzorg ‘s-Hertogenbosch. Binnen dit collectief behandelen wij (samen met andere zorgverleners) wonden.

Wonden kunnen ontstaan door:

  • Een trauma, zoals een snij-, brand-, steek- of schotwond;
  • Een operatie;
  • Een onderliggende aandoening, zoals suikerziekte, vaatlijden of infecties;
  • Langdurige druk op de huid (doorligwonden);
  • Tumorgroei of uitzaaiing van een tumor;
  • De behandeling van kanker, zoals bestraling, een operatie of chemotherapie.

Gespecialiseerde wondzorg

Hoe goed een wond geneest, is afhankelijk van allerlei factoren. De gespecialiseerde wondverpleegkundigen van Vivent weten precies welke behandeling uw wond nodig heeft om complicaties te voorkomen en het herstel te bevorderen. Onze zorg gaat verder dan alleen ‘pleisters plakken’, we optimaliseren alle omstandigheden die van invloed zijn op het genezingsproces. Daarvoor werken we ook samen met zorgverleners buiten Vivent; zo participeren onze wondverpleegkundigen in het wondexpertisecentrum van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.