Jonge mensen met dementie (JMD)

1

Veranderingen in stemming, taal en gedrag

Heeft u last van stemmingswisselingen, moeite met het verwerken van informatie of problemen om woorden te vinden? Op jonge leeftijd denkt u niet als eerste aan dementie. Praat eens met uw huisarts, een wijkverpleegkundige of kom eens langs in het Alzheimercafé.

Lees meer
2

Diagnose dementie op jonge leeftijd

Als u op jonge leeftijd de diagnose dementie krijgt, staat uw wereld op zijn kop. De wijkverpleegkundige of casemanager jonge mensen met dementie (JMD) begeleidt u en uw gezin bij de acceptatie van de diagnose en ondersteunt u bij het inschakelen van de juiste zorg.

Lees meer
3

Dagbehandeling jonge mensen met dementie

Bij Vivent Dagbehandeling JMD bekijken we met u waar u nog goed in bent en waar u misschien steun kunt gebruiken. Met een behandelprogramma op maat leert u om te gaan met dementie op uw jonge leeftijd.

Lees meer
4

Hulp thuis bij dementie op jonge leeftijd

Kunt u thuis niet meer alles zelf en heeft u zorg, begeleiding of technische hulpmiddelen nodig? Vivent Thuiszorg helpt u graag om met dementie op jonge leeftijd thuis te blijven wonen.

Lees meer
5

Verpleeghuis voor jonge mensen met dementie

Als het thuis niet meer gaat, dan biedt Vivent wonen met zorg in Vivent Mariaoord. U woont dan tussen leeftijdsgenoten met een vergelijkbaar ziekteproces. De medewerkers zijn speciaal geschoold in de zorg voor jonge mensen met dementie. U ontvangt dus zorg die bij u past.

Lees meer

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent JMD?

Download folder

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Neem contact op

Nieuws

De zoektocht naar het onbekende

Sandy van Rossum verloor vorig jaar haar man Maarten (33) aan de ziekte Frontotemporale dementie (FTD). In het TV programma “Voordat ik het vergeet” was te volgen wat er zich na de diagnose in het leven van het jonge gezinnetje heeft afgespeeld.

Lees verder Alle nieuwsberichten

Online artikel

“Als mensen mij écht toelaten, kan ik mijn werk het beste doen”

Casemanager Bart Lips begeleidt jonge mensen die de diagnose dementie krijgen in hun ziekteproces. “Vaak breng ik slecht nieuws, maar doordat ik cliënten tot steun kan zijn, is het dankbaar werk.”

Lees verder Alle online artikelen

Online artikel

JMD: ‘Ik ben zo blij met Bart, hij is echt een steun voor ons!’

Henny Kroon heeft een relatie met Kees Eekels, die de diagnose dementie op jonge leeftijd kreeg.

Lees verder Alle online artikelen

Volg ons op