Vivent De Hooghe Clock – ‘s-Hertogenbosch

Vivent De Hooghe Clock is een woonzorgcentrum in een gezellige buurt in ’s-Hertogenbosch Noord, dichtbij de winkels en een mooi park met een dierenweide. Vivent De Hooghe Clock is een plek waar iedereen uit de buurt terecht kan, jong en oud. Voor zorg, gezelligheid, informatie en ondersteuning.

Wonen en zorg in Vivent De Hooghe Clock

In Vivent De Hooghe Clock woont u:

  • zelfstandig in de senioren(plus)appartementen en kunt u gebruik maken van Vivent Wijkverpleging als dat nodig is.
  • In een zorgappartement waar een vast zorgteam aanwezig is voor uw zorg
  • In één van de vijf kleinschalige woningen voor mensen met dementie, waar u met 8 tot 10 personen samen met zorgprofessionals, familie en vrijwilligers een normaal huishouden voert. U bepaalt met elkaar hoe u de dag indeelt.

Als u tijdelijk niet thuis kunt blijven, bijvoorbeeld wanneer uw mantelzorger voor een periode niet voor u kan zorgen of niet aanwezig is, dan kunt u in Vivent de Hooghe Clock logeren met de juiste zorg. Als u tijdelijk intensievere zorg nodig heeft om te herstellen, kunt u ook voor een korte periode bij ons verblijven tot u hersteld bent. We noemen dat eerstelijns verblijf.

Faciliteiten en mogelijkheden in Vivent De Hooghe Clock

Vivent De Hooghe Clock beschikt over een restaurant, een bibliotheek, een winkeltje, een receptie en een informatiepunt (hier kunt u terecht met vragen over zorg, wonen en welzijn). Daarnaast kunt u gebruik maken van een salon, waar een kapper, schoonheidsspecialiste en pedicure op verschillende dagen in de week werkzaam zijn.

Wekelijks is er een ruim programma van activiteiten. Bovendien is er voor de liefhebbers van bridge de bridgeclub en voor biljarters een biljartlokaal en biljartvereniging. In het complex is ook het kinderdagverblijf Tijd4Kids gevestigd. Vivent De Hooghe Clock heeft bovendien een mooie tuin met beweegpad. Bewegen is namelijk een belangrijk onderdeel van de zorg en behandeling.

Therapeuten en specialisten

In Vivent De Hooghe Clock zijn diverse therapeuten en behandelaars aanwezig om u de juiste behandeling en therapie te geven, zoals de specialist ouderengeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, psycholoog, gespecialiseerd verpleegkundige, verpleeghuistandarts, geestelijk verzorger, diëtist en de pedicure. Bovendien is in de kleinschalige woningen met regelmaat een miMakker aanwezig, die is opgeleid om met volle aandacht aan te sluiten bij de beleving van onze bewoners, waardoor zij zich beter uiten of een gevoel van contact ervaren.

Daniël is verpleegkundige in Vivent De Hooghe Clock. “Je zorgt er steeds voor dat je serieus ingaat op iemands behoefte en in ieder geval warme zorg geeft als iemand zich niet lekker voelt. Kleine successen zijn even belangrijk als de grootste successen, vooral bij mensen met dementie. Het is belangrijk om te leren hoe bewoners in hun belevingswereld leven en hoe anders je contact met hen krijgt.”

Mantelzorgers en verhuizen naar verpleeghuis De Hooghe Clock

Als u verhuist naar Vivent De Hooghe Clock kan dat een hele stap zijn. Voor u, maar ook voor uw mantelzorgers of familie. Daarbij begeleiden wij u graag.

Cliëntenraad De Hooghe Clock

De cliëntenraad van Vivent De Hooghe Clock hoort het graag als u ideeën heeft voor verbetering of wensen heeft voor het woonzorgcentrum. Zo kunnen ze u op een goede manier vertegenwoordigen.

Tarieven overige diensten

Om alles inzichtelijk te maken hebben we een tarievenlijst overige diensten bij Vivent De Hooghe Clock.

Contact

Meer weten? Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent De Hooghe Clock?

Download folder

Informatie over wachtlijsten

Hoe werkt het als u op een wachtlijst staat?

Download folder

Nieuws

Zusters van de Choorstraat maken ruimte voor zorgappartementen

De Zusters van de Choorstraat maken het komende jaar langzaam plaats voor 21 zorgappartementen in het klooster in hartje Den Bosch. De medewerkers van de…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op