Nieuws en maatregelen Coronavirus

Lees hier het laatste nieuws van Vivent over de voorzorgsmaatregelen en versoepelingen in verband met het coronavirus.

Lees meer

Vivent Hof van Hintham – Rosmalen

Vivent Hof van Hintham ligt aan het water Het IJzeren Kind in de dorpse wijk Hintham in Rosmalen. Mensen met dementie, die in Vivent Hof van Hintham midden in de wijk wonen, zijn nog steeds betrokken bij het wijkgebeuren. De winkels zijn op loopafstand. Vivent Hof van Hintham deelt het gebouw met sociaal cultureel centrum De Biechten. Dat zorgt voor een gastvrij en levendig centrum voor jong en oud, met of zonder beperkingen.

Wonen en zorg in Vivent Hof van Hintham

Vivent Hof van Hintham bestaat uit elf kleinschalige woningen voor mensen met dementie. Vivent werkt vanuit de visie belevingsgerichte zorg. Hierbij vinden we het belangrijk dat u in een vertrouwde omgeving woont, waarin u zich thuis voelt en waarin u zelf de regie heeft. Het ritme van de dag blijft u bepalen! U woont hier gezamenlijk met andere bewoners met dementie. Samen met zorgprofessionals, familie en vrijwilligers voert u hier een gezamenlijk huishouden. U doet boodschappen, kookt, eet samen, doet de was en bepaalt met elkaar hoe u de dag indeelt.

Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met het herkenbare ritme van vroeger. Zo wordt er in de ene woning bijvoorbeeld ’s middags warm gegeten en in de andere ’s avonds.

In twee van onze woningen bieden we speciale zorg en behandeling voor mensen die vanwege hun dementie met gedragsproblematiek te maken hebben. In het gebouw bevinden zich bovendien appartementen (Kleine Meierij) waar Vivent thuiszorg levert. In het woonzorgcentrum is ook Vivent Dagbesteding aanwezig.

Faciliteiten en mogelijkheden in Vivent Hof van Hintham

U kunt in Vivent Hof van Hintham terecht voor sporten, muziek maken, hobby’s beoefenen en nog veel meer. De ontmoeting staat centraal. Zo ontmoet u in de gezamenlijke ruimte de Ontmoeting ook huishond Zinta en zijn er in diverse woningen en tuinen huisdieren zoals konijnen, cavia’s en vogels aanwezig.

Therapeuten en specialisten

Onder begeleiding van onze behandelaars oefent u in onze fysiotherapie- en ergotherapieruimte. Daarnaast zijn er specialisten ouderengeneeskunde, psychologen, logopedisten, geestelijk verzorger en diëtisten van Vivent werkzaam en is er op gezette tijden een kapper aanwezig. Ook de verpleeghuistandarts heeft in Vivent Hof van Hintham een eigen praktijkruimte. Binnen Vivent Hof van Hintham werkt ook een zogenaamde miMakker, die op een bijzondere manier contact maakt met mensen met dementie.

Mantelzorgers en verhuizen naar verpleeghuis Hof van Hintham

De overgang naar een woonzorgcentrum kan best groot zijn. We staan voor u klaar om u en uw mantelzorgers en familie daarbij zo goed mogelijk te begeleiden.

Cliëntenraad Hof van Hintham

De Cliëntenraad van Vivent Hof van Hintham vertegenwoordigt u graag! U kunt uw ideeën, wensen, mening of vragen altijd aan hen doorgeven.

Tarieven overige diensten

Om alles inzichtelijk te maken hebben we een tarievenlijst overige diensten bij Hof van Hintham.

Contact

Meer weten? Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Hof van Hintham?

Download folder

Nieuws

Persoonlijke aandacht is heel belangrijk

Inge Jacobs werkt bij Vivent als ergotherapeut: ““Er zijn elke dag weer zoveel mooie momenten. Persoonlijke aandacht is daarbij heel belangrijk. “

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op