Vivent Berlerode – Berlicum

Vivent Berlerode ligt in het centrum van Berlicum, dichtbij de winkels en niet ver van een groene omgeving. Het woonzorgcentrum kenmerkt zich door een dorpse, herkenbare sfeer. Twee dingen staan daarbij centraal: ontmoeting en beleving.

Wonen en zorg in Vivent Berlerode

Woonzorgcentrum Vivent Berlerode herbergt aan de ene zijde appartementen, waar Vivent wijkverpleging biedt en aan de andere kant zijn vijf woningen voor mensen met een vorm van dementie. U kunt bovendien in Vivent Berlerode terecht voor Dagbesteding.

In het appartementencomplex van Vivent Berlerode bevinden zich 26 tweekamerappartementen en 25 driekamerappartementen. In principe kan iedereen voor een appartement in aanmerking komen, maar bij de toewijzing gaan mensen met een zorgindicatie voor. U krijgt dan zorg van Vivent Wijkverpleging. Wilt u meer informatie over de (verhuur van) appartementen in Vivent Berlerode, de mogelijkheden of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met Vivent.

In de vijf kleinschalig woningen van Vivent Berlerode wonen mensen met een vorm van dementie. Samen met zorgprofessionals, familie en vrijwilligers voert u hier een normaal huishouden. U bepaalt met elkaar hoe u de dag indeelt. Daarbij houden we zoveel mogelijk rekening met het herkenbare ritme van vroeger. We hebben in Vivent Berlerode het unieke woonconcept leefcirkels ontwikkeld. Alle deuren zijn open, behalve de buitendeur (hoofdingang) en de voordeur van de woningen. Er zijn vier cirkels, waarbinnen de bewoners kunnen wonen en leven: de ‘woning’, de ‘buurt’ (de vijf woningen, met (binnen)tuin), het ‘dorp’: (het Ontmoetingsplein) en de ‘(buiten)wereld’. Het hangt af van uw persoonlijke situatie binnen welke leefcirkels u zich kunt bewegen. Uw veiligheid staat daarbij centraal. Vivent maakt gebruik van speciale sleutelbandjes.

Belevingsgerichte zorg

De inrichting van de woningen en het gebouw zijn aangepast op herkenbaarheid voor mensen met dementie. Wanneer u normaal gesproken thuis uw voordeur uitstapt, dan staat u buiten. Dat gevoel hebben we ook gecreëerd in Vivent Berlerode. De hal/liftruimte is ingericht met een straatbeeld, met een bushalte, een boom met een bankje, foto’s van voordeuren en de natuur. Ook aan de vogelgeluiden is gedacht. De beleving staat hierbij dus centraal.

Onze zorgprofessionals zijn geschoold in dementie. Bij de zorg houden zij rekening met hoe u zich op dat moment voelt en hoe u door uw dementie reageert op uw omgeving. En ze kijken naar het dagritme dat u altijd gewend bent geweest. Las u thuis altijd bij het ontbijt de krant, dan zorgen zij ervoor dat deze ook in uw woning in Vivent Berlerode ‘s morgens voor u klaar ligt.

Faciliteiten en mogelijkheden in Vivent Berlerode

Centraal in Vivent Berlerode ligt het Ontmoetingsplein met een restaurant, een café en een loungegedeelte. Er is ook een biljart. Aan de voorzijde en aan de achterzijde van het gebouw zijn een terras en een binnentuin. Daarnaast beschikt Vivent Berlerode over een fitnessruimte, een stilteruimte, een ontspanningsruimte, een schoonheidssalon, een kapper en een multifunctionele ruimte.

Therapeuten en specialisten

Binnen Vivent Berlerode zijn specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten, diëtisten en een geestelijk verzorger van Vivent werkzaam. Daarnaast is er op gezette tijden een kapper aanwezig. Ook de verpleeghuistandarts heeft in Vivent Berlerode een eigen praktijkruimte en ruime ervaring met het behandelen van mensen met dementie. Binnen Vivent Berlerode werkt ook een zogenaamde miMakker, die is opgeleid om met volle aandacht aan te sluiten bij de beleving van onze bewoners met dementie, waardoor zij zich beter uiten of een gevoel van contact ervaren.

Mantelzorgers en verhuizen naar verpleeghuis Berlerode

Verhuizen naar een woonzorgcentrum is een hele stap. Voor u, maar ook voor uw mantelzorgers of familie. We begeleiden u daar graag bij.

Cliëntenraad Berlerode

Als bewoner van Vivent Berlerode wordt u vertegenwoordigd door een cliëntenraad. Heeft u vragen, ideeën voor verbetering, wensen of meningen? Wij nemen uw onderwerp graag mee in onze overleggen.

Tarieven overige diensten

Om alles inzichtelijk te maken hebben we een tarievenlijst overige diensten bij Berlerode.

Contact

Meer weten? Neemt u gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Berlerode?

Download folder

Appartementen

Vivent Berlerode heeft ook appartementen, waar Vivent thuiszorg levert als dat nodig is.

Download folder

Informatie over wachtlijsten

Hoe werkt het als u op een wachtlijst staat?

Download folder

Nieuws

“Dan weet ik zeker dat het goed is”

Thuisondersteuner Heidi van Vivent komt elke donderdag bij de familie Gubbels: “Voor begeleiding, boodschappen doen, klusjes in huis. Maar vooral om er echt voor hen te zijn. Om contact te maken en gezelligheid te brengen.”

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op