Poliklinisch revalideren

Kunt u na het revalidatieproces weer zelfstandig thuis wonen, maar heeft u toch nog van diverse disciplines behandeling nodig? Dan kan de revalidatie poliklinisch voortgezet worden. U verblijft weliswaar thuis, maar brengt regelmatig een bezoek aan de therapieruimtes in Vivent Mariaoord. De therapeut of behandelaar die u tijdens uw revalidatieproces heeft behandeld, kan uw behandeling voortzetten. Omdat deze precies weet hoe het met u gaat, gaat uw therapie zonder vertraging verder. Indien wenselijk kan de behandelaar bij u thuis komen.

Het multidisciplinaire team voor poliklinische revalidatie bestaat uit de volgende behandelaars: specialist oudergeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist en psycholoog. Afhankelijk van uw revalidatiedoelen schakelen we voor u de juiste behandelaars in. De specialist ouderengeneeskunde maakt altijd onderdeel uit van het zorgteam.

Thuiszorg  en dagbehandeling na revalidatie

Heeft u na uw revalidatieproces thuis extra zorg nodig? Dan kunt u altijd een beroep doen op Vivent Wijkverpleging. De zorgprofessionals leveren u de juiste zorg en schakelen waar nodig met de therapeuten die bij uw poliklinische revalidatie betrokken zijn. Aanvullend kan ook de dagbehandeling voor u een goed vervolg zijn op uw revalidatietraject. U kunt ook kiezen voor therapie bij één van de Vivent praktijken voor fysiotherapie, ergotherapie of logopedie bij u in de buurt.

Mantelzorgers bij poliklinische revalidatie

Net als bij het revalidatieproces op een revalidatieafdeling is het ook bij een poliklinisch revalidatieproces belangrijk dat u samen blijft oefenen. De therapeuten begeleiden u daar graag bij. Heeft uw naaste thuis nog extra zorg nodig, dan ondersteunt Vivent Wijkverpleging u daar graag bij.
Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Revalidatie?

Download folder

Nieuws

1e Longfibrose Café van Nederland viert juni 2-jarig bestaan

Met trots kondigen we aan dat het Longfibrose Café in juni alweer twee jaar lang een veilige haven biedt voor degenen die getroffen zijn door…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op