Poliklinisch revalideren

Kunt u na het revalidatieproces weer zelfstandig thuis wonen, maar heeft u toch nog van diverse disciplines behandeling nodig? Dan kan de revalidatie poliklinisch voortgezet worden. U verblijft weliswaar thuis, maar brengt regelmatig een bezoek aan de therapieruimtes in Vivent Mariaoord. De therapeut of behandelaar die u tijdens uw revalidatieproces heeft behandeld, kan uw behandeling voortzetten. Omdat deze precies weet hoe het met u gaat, gaat uw therapie zonder vertraging verder. Indien wenselijk kan de behandelaar bij u thuis komen.

Het multidisciplinaire team voor poliklinische revalidatie bestaat uit de volgende behandelaars: specialist oudergeneeskunde, fysiotherapeut, ergotherapeut, logopedist, diëtist en psycholoog. Afhankelijk van uw revalidatiedoelen schakelen we voor u de juiste behandelaars in. De specialist ouderengeneeskunde maakt altijd onderdeel uit van het zorgteam.

Thuiszorg  en dagbehandeling na revalidatie

Heeft u na uw revalidatieproces thuis extra zorg nodig? Dan kunt u altijd een beroep doen op Vivent Thuiszorg. De zorgprofessionals leveren u de juiste zorg en schakelen waar nodig met de therapeuten die bij uw poliklinische revalidatie betrokken zijn. Aanvullend kan ook de dagbehandeling voor u een goed vervolg zijn op uw revalidatietraject. U kunt ook kiezen voor therapie bij één van de Vivent praktijken voor fysiotherapie, ergotherapie of logopedie bij u in de buurt.

Mantelzorgers bij poliklinische revalidatie

Net als bij het revalidatieproces op een revalidatieafdeling is het ook bij een poliklinisch revalidatieproces belangrijk dat u samen blijft oefenen. De therapeuten begeleiden u daar graag bij. Heeft uw naaste thuis nog extra zorg nodig, dan ondersteunt Vivent Thuiszorg u daar graag bij.
Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent Revalidatie?

Download folder

Nieuws

Alzheimer Café op 10 oktober 2022: Intimiteit en seksualiteit bij dementie

Alzheimer Café in ’s-Hertogenbosch op 10 oktober 2022 Thema: Intimiteit en seksualiteit bij dementie Intimiteit en seksualiteit zijn een wezenlijk onderdeel van het leven. Door…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op