Revalideren na niet aangeboren hersenletsel

Na de diagnose niet aangeboren hersenletsel (NAH) heeft u wellicht revalidatie nodig. Die kan zich richten op uw lichamelijke klachten, maar ook op psychische veranderingen. Revalidatieafdeling Heeseind beschikt over een zogenaamd therapeutisch leefklimaat. U wordt zoveel mogelijk geprikkeld om tijdens uw dagelijkse bezigheden te trainen om uw zelfstandigheid, ook met uw hersenletsel, zoveel mogelijk terug te krijgen.

Behandelaars bij uw revalidatie na NAH

U wordt behandeld door een team van behandelaars die kennis hebben van uw NAH en samenwerken aan uw herstel: specialisten ouderengeneeskunde, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, psychologen, logopedisten en diëtisten. De afdeling heeft bovendien zeven dagen per week een paramedisch assistent beschikbaar. Die geeft extra therapie naast de reguliere behandelingen voor niet aangeboren hersenletsel, zodat u ook in het weekend kunt oefenen. Zo staat uw revalidatieproces nooit stil.
U kunt in Vivent Mariaoord ook poliklinisch revalideren met NAH. U woont dan thuis en komt naar de revalidatieruimtes in Vivent Mariaoord om onder begeleiding van een therapeut te revalideren.

Mantelzorgers bij uw revalidatie na NAH

We vinden het belangrijk dat u betrokken bent bij het revalidatieproces van uw partner of familielid met niet aangeboren hersenletsel. Ook voor u heeft het hersenletsel immers veel impact. We werken op afdeling Heeseind met de zogenaamde “carrousel”: familieleden kunnen een dag meelopen tijdens de therapieën van de revalidant. Zo krijgt u meer inzicht in het revalidatieproces na NAH van uw familielid. U ziet hoe de therapieën voor NAH eraan toe gaan en u kunt ook zelf oefeningen doen met uw familielid. We kijken bovendien hoe het met u gaat en of u de zorg voor uw naaste goed aankunt. Mocht de zorg te zwaar voor u zijn of dreigen te worden, dan bespreekt de gespecialiseerd verpleegkundige niet aangeboren hersenletsel met u hoe wij u hierbij goed kunnen ondersteunen.
Download folder

Wilt u meer informatie over Vivent NAH?

Download folder

Nieuws

“De medewerkers van Vivent zijn geweldig!”

De geboren Amsterdamse Hannie Kerseboom (83) verhuisde ruim drie jaar geleden, kort na het overlijden van haar man, naar Den Bosch. Om dicht bij haar…

Lees verder Alle nieuwsberichten

Volg ons op