Samenwerking met CLB voor nieuw verpleegoproepsysteem Vivent

Maandag 11 april 2022

Een nieuw verpleegoproepsysteem

De medewerkers van onze woonzorgcentra zetten zich elke dag in om samen met de bewoners het beste uit de dag te halen. Persoonlijke aandacht staat daarbij centraal. In sommige gevallen zetten we domotica (huisautomatisering) in om nog beter te kunnen voldoen aan de persoonlijke voorkeuren of behoeften van de cliënt. Dat doen we ook met ons nieuwe verpleegoproepsysteem. Daarmee krijgen onze zorgmedewerkers een oproep als zij voor een bewoner nodig zijn. Dat kan de bewoner zelf doen of er komt een signaal van een sensor. Zo hoeven zorgmedewerkers bijvoorbeeld ‘s nachts niet meer in de kamer te komen om te controleren of alles goed gaat en worden bewoners niet gestoord in hun slaap.

Samenwerking

Vivent heeft zorgvuldig, en in goed overleg met een vertegenwoordiging van de cliëntenraad, gezocht naar de meest geschikte oplossing voor het verpleegoproepsysteem. En naar de meest geschikte partner om dit samen mee in te richten. Op maandag 11 april 2022 zetten Pieter Hermsen, bestuurder van Vivent, en Niels de Bruin, CEO van de CLB groep, hun handtekening onder de overeenkomst.

Goede en veilige zorg

Pieter Hermsen: “Als je zorg nodig hebt, is het belangrijk dat je zelf blijft gaan over je eigen leven. Dat je hulp kunt vragen als dat nodig is, maar ook je persoonlijke ruimte behoudt. Het nieuwe verpleegoproepsysteem is een aanvulling op de ogen van onze zorgcollega’s. We zorgen voor een veilige omgeving met aandacht voor de behoeften van de bewoner. We gaan over op één systeem voor heel Vivent waarmee we nu en de in de toekomst goede en veilige zorg kunnen leveren. In eerste instantie binnen onze woonzorgcentra, maar in de toekomst mogelijk ook bij cliënten thuis. Dat doen we samen met CLB.”

Niels de Bruin: “Als CLB voelen we vooral een heel warm welkom bij deze nieuwe samenwerking. Wij zien ernaar uit om in partnership te gaan samenwerken. Ik ben er trots op. Samen met Vivent willen wij het verpleegkundig oproep systeem naar een hoger niveau brengen.”

 

Volg ons op